Hot Now

Business = omul este una dintre concluziile HR Summit Cluj Napoca

01 04 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.307 afisari

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc HR Summit Cluj-Napoca, cel mai important eveniment regional din zona Transilvaniei dedicat industriei de HR&Managament, care a reușit să strângă peste 140 de specialiști din aproximativ 70 de companii din țară.

În contextul pieţei emergente din România şi în cel în care la nivel global 50% dintre organizaţii au probleme cu recrutarea ineficientă, Mădălina Bălan, managing partner Hart Consulting şi speaker în cadrul HR Summit Cluj, a vorbit despre importanţa brandului de angajator, dar şi despre cele cinci probleme care nu lasă managerii să doarmă. Este vorba despre: recrutarea de talente, generaţia Y, retenţia de talente, planificarea succesiunii şi rolul strategic al HR-ului, are sau HR-ul loc la masa business-ului.

Pentru că recrutarea ineficientă înseamnă costuri pentru companie, tot în cadrul HR Summit Cluj, Radu Panait, Recruitment Leader Central Eastern Europe&Russia IBM, a vorbit despre canalele de recrutare care, pentru compania pe care o reprezintă, au dat cele mai multe rezultate. Din acest punct de vedere, Radu Panait susţine că site-urile de joburi sunt pe un trend crescător, dar a subliniat şi importanţa organizării de evenimente online pentru atragerea de candidaţi. Radu Panait consideră că firmele ar trebui să acorde o importanţă specială conţinutului pe care îl furnizează pe site-ul companiei, dar şi pe reţelele de socializare. În plus, recruitment leader-ul IBM a încercat în ultima perioadă să diminueze bugetul alocat recrutării prin agenţii şi să folosească aceste sume pentru propriul departament de HR, dar şi pentru oferirea de bonusuri angajaţiilor care recomandă şi reuşesc să aducă oameni noi în companie.

O altă temă luată în discuţie în cadrul HR Summit Cluj a fost cea a perspectivelor domeniului HR pentru anul 2030. Monica Soare, Managing Partner Artwin Consulting, a ridicat această problemă în cadrul unui debate la care au participat şi Diana Bocăneală, Head of Talent Management and Recruitment Cluj în cadrul Endava, şi Ştefan Zoican (HR Manager Saint-Gobain Construction Products – Weber BU). Din perspectivele acestora, serviciile vor fi domeniul care în continuare va avea o creştere semnificativă, iar din perspective angajatului, ceea ce va conta cel mai mult în acea perioadă va fi prosperitatea lui. Astfel, companiile angajatoare vor trebui să pună accentul pe well-being-ul propriilor salariaţi. În concluzia acestui debate, Diana Bocăneală a declarat că, din punctul său de vedere, în 2030, business=omul.

Mugur Tolici, HR Director în cadrul Băncii Naţionale a României a discutat în cadrul HR Summit despre “ Introducerea sistemului integrat de resurse umane în Banca Naţională a României”. În plus, Mugur Tolici a ridicat şi problema concurenţei care vine din mediul privat. Acesta a subliniat faptul că BNR are o politică de recrutare care este concentrată şi pe atragerea tinerilor în instituţie, în contextul în care în momentul de faţă aproximativ 15% dintre angajaţii BNR sunt din această categorie.

Următorul eveniment HR Summit va avea loca în perioada 23-24 aprilie la Timișoara, ediție care aduce împreuna peste 120 de specialiști din zona Banatului.

HR Summit este cea mai importantă platformă regională dedicată industriei de resurse umane și management din România și aduce în același loc specialiști HR, manageri, headhunters, administratori de companii, reprezentanți media, reprezentanți ai mediului universitar, dar și alți participanți care activează în sectorul HR&Management din România.

Conferința de Resurse Umane – HR Summit s-a impus în 2013 ca cel mai important eveniment regional dedicat specialiștilor de resurse umane și managerilor din România și se desfășoară anual în Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter