Hot Now

Care sunt concediile de care pot beneficia salariații părinți

09 12 2013, Avocatnet , Comentariile sunt închise pentru Care sunt concediile de care pot beneficia salariații părinți, 1.128 afisari

Legislația autohtonă reglementează mai multe tipuri de concedii de care salariații părinți pot beneficia atât pe parcursul sarcinii, cât și după nașterea copilului. Mai exact, este vorba despre concediul de risc maternal, concediul de maternitate, concediul paternal, concediul pentru creșterea copilului și concediul pentru îngrijirea copilului bolnav. În plus, pe toată perioada concediului, părinții beneficiaza de indemnizații lunare de până la 85% din venitul net, care se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

1) Concediul de risc maternal
 
Concediul de risc maternal este reglementat de OUG nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă, fiind definit astfel: „concediul de care beneficiază salariatele pentru protecția sănătății și securității lor și/sau a fătului ori a copilului lor”.

Concret, actul normativ stabilește că acest tip de concediu se acordă fără vreo condiție de stagiu de cotizare doar salariatelor gravide, celor care au născut recent, dar și-au reluat activitatea după efectuarea concediului de lauzie, precum și angajatelor care alăptează.

În toate aceste cazuri, salariatele trebuie să informeze în scris angajatorul asupra stării lor, pe baza unui document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să le ateste starea de graviditate sau de lăuzie. În cazul în care nu prezintă un astfel de document, angajatorul nu este obligat sa ofere concediul de risc maternal.

Concediul de risc maternal se poate acorda, în intregime sau fracționat, pe o perioadă ce nu poate depăși 120 de zile, de către medicul de familie sau de medicul specialist, care va elibera un certificat medical în acest sens. Concediul nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevăzute de legislația privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale.

Potrivit legislației, dacă salariata gravidă nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, stare atestată și de medicul de familie, ea va avea dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale.

Mai mult chiar, în cazul în care salariata desfășoară la locul de muncă o activitate care prezintă riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii și alăptării, angajatorul este obligat să îi modifice în mod corespunzător condițiile și/sau orarul de muncă. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci angajatorul o va repartiza la alt loc de muncă fără riscuri pentru sănătatea sau securitatea sa, conform recomandării medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu menținerea veniturilor salariale.

Important! Salariatele nu pot fi obligate să lucreze noaptea.

Potrivit OUG nr. 158/2005, pe durata concediului de risc maternal se acordă o indemnizație de risc maternal de 75% din salariul de bază care se suportă integral din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

Află care sunt și restul concediilor de care poți beneficia ca părinte citind tot articolul de pe Avocatnet.ro.
Articol de Mirela Oprea.

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter