Secțiune susținută de

Career Advisor sărbătorește 5 ani la Ateneu

Portal HR \ Evenimente \ Career Advisor sărbătorește 5 ani la Ateneu

Joi, 14 Mai, la Ateneul Roman, vom avea ocazia să fim martorii actului III din „Parsifal„, ultima operă compusă de Richard Wagner. Acest act este atât de hieratic, încât se spune că reprezintă o „liturghie pentru toți”, indiferent de rasă, confesiune sau cultură. 

Vom vedea cum cavalerii Graalului vin să celebreze ritualul într-una dintre cele mai frumoase clădiri ale capitalei, sub conducerea dirijorului Christian Badea (cel mai mare dirijor român) și cu participarea unora dintre cei mai importanți și cunoscuți  cântăreți de tradiție wagneriană din lume, obișnuiți ai teatrelor de operă precum Metropolitan Opera sau Festivalul Wagner de la Bayreuth.

Iată mai multe detalii despre eveniment, preluate de pe Mediafax.ro:

Istoria operei „Parsifal” în viaţa muzicală românească este marcată de doar două evenimente. Primul „Parsifal” integral românesc – şi ultimul, până astăzi – a putut fi văzut şi ascultat în octombrie 1932, la Opera din Bucureşti, sub bagheta dirijorului, şi el wagnerian impătimit, George Georgescu. Înainte de această premieră însă, George Enescu prezentase pe 8/21 martie 1915, pe scena Teatrului Naţional, cu concursul orchestrei Ministerului, actul III din „Parsifal”.

Astfel, după 100 de ani, pe 14 şi 15 mai, dirijorul Christian Badea reface gestul îndrăzneţ al lui George Enescu şi, cu concursul Orchestrei simfonice şi al Corului Filarmonicii „George Enescu”, alături de care vor evolua solişti cunoscuţi, cântăreţi de autentică tradiţie wagneriană, obişnuiţi ai teatrelor de operă precum Metropolitan Opera şi Festivalul Wagner din Bayreuth (Stefan Vinke – Parsifal, Eric Halfvarson – Gurnemanz, Levente Molnar – Amfortas) prezintă, din nou, integral în concert, cel de al treilea act al operei „Parsifal” de Richard Wagner. Rolul Kundry va fi interpretat de actriţa Maia Morgenstern.

Pentru prima dată în ultima sută de ani în România, actul III din „Parsifal” va fi redat într-o versiune de semi-concert, într-o viziune îndrăzneaţă şi originală semnată tot de Christian Badea, care declară: „Sala Mare a Ateneului Român ca şi foaierul, rotunde amândouă, se pretează perfect desfăşurării unei poveşti în care rolul principal îl au Cavalerii Mesei rotunde. De asemenea, acustica cu totul specială a acestei săli se dovedeşte optimă pentru Parsifal-ul wagnerian. Lucrez cu o orchestră care are afinităţi pentru sunetul wagnerian, o orchestră mare, de dimensiunile celei folosite de Festivalul Wagner de la Bayreuth. Sunt bucuros că am putut invita cântăreţi wagnerieni excelenţi, cu care am colaborat deja, chiar în «Parsifal». Cu siguranţă, alegerea mea care o aduce pe scenă pe Maia Morgenstern în rolul Kundry poate nedumeri. Consider că este opţiunea ideală căci, î n tot actul, Kundry rosteşte/cântă doar două cuvinte, în rest… joacă. Mi-am imaginat mişcarea scenică şi elementele de decoruri şi costume abstractizate, stilizate în folosul unei expresivităţi maxime aşa cum o impune partitura cu totul specială pe care o abordez”.

Și pentru Career Advisor aceste este un moment unic – împlinim 5 ani de existență. Cum unul dintre lucrurile în care credem este talentul, ne-am gândit ca la 5 ani să ne alăturăm numele unui domeniu al talentului și excelenței – opera. Și nu în ultimul rând, unui domeniu cu povești despre oameni și pentru oameni, ca și domeniul resurselor umane.

Data articol: mai 14, 2015

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam