Hot Now

Career Advisor sărbătorește 5 ani la Ateneu

14 05 2015, Career Advisor , Comenteaza, 2.031 afisari

Joi, 14 Mai, la Ateneul Roman, vom avea ocazia să fim martorii actului III din „Parsifal„, ultima operă compusă de Richard Wagner. Acest act este atât de hieratic, încât se spune că reprezintă o „liturghie pentru toți”, indiferent de rasă, confesiune sau cultură. 

Vom vedea cum cavalerii Graalului vin să celebreze ritualul într-una dintre cele mai frumoase clădiri ale capitalei, sub conducerea dirijorului Christian Badea (cel mai mare dirijor român) și cu participarea unora dintre cei mai importanți și cunoscuți  cântăreți de tradiție wagneriană din lume, obișnuiți ai teatrelor de operă precum Metropolitan Opera sau Festivalul Wagner de la Bayreuth.

Iată mai multe detalii despre eveniment, preluate de pe Mediafax.ro:

Istoria operei „Parsifal” în viaţa muzicală românească este marcată de doar două evenimente. Primul „Parsifal” integral românesc – şi ultimul, până astăzi – a putut fi văzut şi ascultat în octombrie 1932, la Opera din Bucureşti, sub bagheta dirijorului, şi el wagnerian impătimit, George Georgescu. Înainte de această premieră însă, George Enescu prezentase pe 8/21 martie 1915, pe scena Teatrului Naţional, cu concursul orchestrei Ministerului, actul III din „Parsifal”.

Astfel, după 100 de ani, pe 14 şi 15 mai, dirijorul Christian Badea reface gestul îndrăzneţ al lui George Enescu şi, cu concursul Orchestrei simfonice şi al Corului Filarmonicii „George Enescu”, alături de care vor evolua solişti cunoscuţi, cântăreţi de autentică tradiţie wagneriană, obişnuiţi ai teatrelor de operă precum Metropolitan Opera şi Festivalul Wagner din Bayreuth (Stefan Vinke – Parsifal, Eric Halfvarson – Gurnemanz, Levente Molnar – Amfortas) prezintă, din nou, integral în concert, cel de al treilea act al operei „Parsifal” de Richard Wagner. Rolul Kundry va fi interpretat de actriţa Maia Morgenstern.

Pentru prima dată în ultima sută de ani în România, actul III din „Parsifal” va fi redat într-o versiune de semi-concert, într-o viziune îndrăzneaţă şi originală semnată tot de Christian Badea, care declară: „Sala Mare a Ateneului Român ca şi foaierul, rotunde amândouă, se pretează perfect desfăşurării unei poveşti în care rolul principal îl au Cavalerii Mesei rotunde. De asemenea, acustica cu totul specială a acestei săli se dovedeşte optimă pentru Parsifal-ul wagnerian. Lucrez cu o orchestră care are afinităţi pentru sunetul wagnerian, o orchestră mare, de dimensiunile celei folosite de Festivalul Wagner de la Bayreuth. Sunt bucuros că am putut invita cântăreţi wagnerieni excelenţi, cu care am colaborat deja, chiar în «Parsifal». Cu siguranţă, alegerea mea care o aduce pe scenă pe Maia Morgenstern în rolul Kundry poate nedumeri. Consider că este opţiunea ideală căci, î n tot actul, Kundry rosteşte/cântă doar două cuvinte, în rest… joacă. Mi-am imaginat mişcarea scenică şi elementele de decoruri şi costume abstractizate, stilizate în folosul unei expresivităţi maxime aşa cum o impune partitura cu totul specială pe care o abordez”.

Și pentru Career Advisor aceste este un moment unic – împlinim 5 ani de existență. Cum unul dintre lucrurile în care credem este talentul, ne-am gândit ca la 5 ani să ne alăturăm numele unui domeniu al talentului și excelenței – opera. Și nu în ultimul rând, unui domeniu cu povești despre oameni și pentru oameni, ca și domeniul resurselor umane.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter