Hot Now

Carrefour România şi Angajez 45+ demarează un parteneriat strategic pentru incluziune și diversitate

23 06 2021, Portal HR , Comenteaza, 215 afisari

Carrefour și Angajez 45+ au decis să demareze un parteneriat strategic pentru incluziune și diversitate și își propun să dezvolte împreună noi programe și inițiative care să ajute la extinderea formelor de promovare ale acestor principii, practicarea lor în mod constant pe piața muncii din România și îmbogățirea resurselor necesare progresului.

Pentru Carrefour diversitatea nu este doar un cuvânt, este un set de inițiative concrete menite să promoveze egalitatea de șanse și incluziunea diferitelor persoane din medii diverse, indiferent de rasă, religie, sex, etnie, orientare sexuală, vârstă sau abilități.

În calitate de organizație cu o prezență majoră în piața internațională, Carrefour și-a luat angajamentul, încă de la începuturi, de a integra și promova valorile diversității și ale incluziunii în cadrul mixului social al tuturor echipelor și comunităților din care face parte.

În Carrefour România lucrează în prezent peste 18.000 de angajați în cele peste 360 de magazine multi-format: hipermarket, supermarket, discounter, proximitate, în online,  în depozite și la sediu. Ei definesc Lumea Carrefour prin tot ceea ce fac, zi de zi, într-o diversitate de job-uri: de la cofetar, brutar, măcelar, lucrător legume-fructe, vânzător, casier, la director de magazin, achizitor, jurist sau data engineer. Mai mult de jumătate din această echipă este reprezentată de femei, peste 59% dintre manageri sunt femei și la nivel de board acest procent este de 42%, mult peste scorul național de 32% (care este și cel mai mare din Europa, conform EIGE). Peste 2.500 dintre angajați sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani care învață și se dezvoltă pe roluri diverse, peste 6.400 sunt persoane cu vârsta 45+ ani care contribuie la dezvoltarea și expansiunea din Lumea Carrefour și mai mult de 230 sunt persoane cu dizabilități, care însoțesc și încântă clienții zi de zi.

„Suntem un jucător puternic pe piața de retail, iar avantajele noastre principale sunt echipa și cultura de diversitate și incluziune transpusă în viața și activitatea de zi cu zi. Prin încheierea acestui parteneriat ne reafirmăm poziția de angajator incluziv, care luptă împotriva discriminării de orice fel. Rolul tuturor acestor inițiative este de a crea un mediu de lucru corect, echitabil și plăcut, de a întări sentimentul de apartenență și de a construi relații interne și externe cu impact pozitiv, toate cu ajutorul oamenilor din Lumea Carrefour România”, afirmă Julien Munch, CEO Carrefour România.

Carrefour, în calitatea sa de companie responsabilă aflată într-un continuu proces de dezvoltare și modernizare, susține un mediu de lucru bazat pe egalitatea de șanse. Anul acesta a derulat, de exemplu, o serie de experiențe de învățare (workshop-uri, webinarii) dedicate tuturor managerilor, pentru a îi ajuta să dezvolte noi comportamente, să depășească prejudecățile inconștiente și să acționeze zi de zi ca lideri incluzivi.

În acest context a luat naștere și parteneriatul strategic al Carrefour România cu Angajez 45+, prin care Carrefour își propune să consolideze poziția de angajator care susține și respectă principiile incluziunii şi diversităƫii, să alinieze procesele şi procedurile de lucru la aceste principii, să mobilizeze echipele interne să propună soluții simple și ușor de pus în practică, și să împuternicească managerii Carrefour pentru a integra comportamente ce țin de incluziune și diversitate în activitatea zilnică.

„A construi un viitor mai bun pentru noi se traduce prin împreună, iar împreună se traduce prin egalitate de șanse. Avem colegi cu profiluri, cunoștințe și experiențe diferite, la început de drum sau spre finalul carierei. Rolurile noastre sunt deschise tuturor și recrutăm pe bază de competențe, abilități și motivație – drept urmare, tineri care acum încep să își construiască o carieră lucrează cot la cot cu oameni care continuă povești începute încă de acum 20 de ani. Cifrele sunt doar o reprezentare statistică, care ne ajută să ne amintim că dincolo de ele sunt relații sănătoase care ne dau voce să strigăm cu putere că Lumea Carrefour este bogată și frumoasă în diversitatea ei”, a declarat Alina Gamauf, Director Resurse Umane Carrefour România.

Angajez 45+ este o inițiativă marca Great HRs lansat în toamna anului 2018 ca un manifest de schimbare a pieței muncii din România, ca o campanie națională de conștientizare, de combatere a crizei forței de muncă și mai ales a discriminării la angajare pe diverse criterii.

„Diversitatea este o stare de spirit, iar incluziunea trebuie să fie o credință fundamentală.
Astfel, pentru companii este esenƫial să înțeleagă ce înseamnă diversitatea pentru ele, ca organizaƫii în sine. Aceasta ar putea varia de la înțelegerea apariƫiei prejudecăților în modelele de relaționare ale angajaților, până la crearea unei mentalități incluzive care să aprecieze cu adevărat diferențele culturale sau de orice altă natură. Carrefour România are această deschidere și, mai mult decât atât, un apetit real pentru integrarea diversităƫii și incluziunii în ADN-ul companiei. Parteneriatul cu Carrefour susƫine cauza pentru care a apărut iniƫiativa Angajez 45+”,
afirmă Violeta Niculae, Communication & Employer Branding Strategist Angajez45+.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Talentul continuă să fie un element cheie, iar în noua realitate a muncii, capacitatea de a crea condiții colaborative pentru talente crește în importanță. Centrele de inovație importante continuă să se dezvolte și în afara ecosistemului Silicon Valley. Abilitatea de a crea conditii pentru dezvoltarea acestora face diferența între economii cu valoare adaugată mare și […]

Detalii

Majoritatea consumatorilor (83%) spun că firmele ar trebui să fie proactive și preocupate constant de politicile de mediu, sociale și de guvernanță corporativă (ESG), iar 76% arată că vor întrerupe relația cu companii care nu tratează bine angajații, mediul înconjurător sau comunitatea în care își desfășoară activitatea, potrivit sondajului “Consumer Intelligence on ESG” realizat de […]

Detalii

Unul dintre cele mai importante ingrediente ale unei vacanțe reușite sunt lecturile. Dacă nu v-ați hotărât încă ce să puneți în bagaj, avem noi câteva sugestii proaspăt ieșite din tipar. 1. Mentalitatea de cercetaș de Julia Galeff Despre carte: Când vine vorba despre convingerile oamenilor, știm că ei văd ce vor să vadă. Cu alte […]

Detalii

În perioada 6-15 iulie 2021, tineri din 10 țări europene explorează împreună care sunt abilitățile de care următoarele generații vor avea nevoie pentru a se adapta la joburile din viitor, în cadrul unei mobilități co-finanțate prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Zece organizații de tineret care activează la nivelul Uniunii Europene, Republica Macedoniei de Nord […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter