Secțiune susținută de

Câștigătorii celor 3000 de euro oferiți la Bursele Superscrieri/Avon

Portal HR \ Actual \ Câștigătorii celor 3000 de euro oferiți la Bursele Superscrieri/Avon

Fundația Friends For Friends și Avon România au anunțat, în cadrul evenimentului CSR4WOMEN, câștigătorii Burselor Superscrieri/Avon. Programul oferă trei burse în valoare de câte 1000 de euro unor propuneri de materiale jurnalistice complexe pe tema violența domestică”.

Cele trei echipe care vor primi finanțare pentru realizarea materialelor propuse în concurs sunt formate din: jurnalista Lina Vdovii și fotograful George Popescu – pentru proiectul Ordinul de protecție. Instrumentul victimei sau al agresorului?”, cu publicare pe Casa Jurnalistului, jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț – pentru proiectul “Fără antecedente penale”, cu publicare în Esquire România și jurnalistele Ana Maria Ciobanu și Oana Sandu împreună cu artista vizuală Solene Cesbron – pentru proiectul “Harta violenței domestice; narativ”, cu publicare în Decât o Revistă.

Aceste propuneri au fost selectate dintr-un total de 42 de înscrieri, în urma notării pe baza unor criterii de evaluare, de către un juriu format din: : Dan Duca, Liviu Iolu, Mihnea Maruță, Paul Radu, Raluca Kișescu, Simona Tache,Vlad Mixich și Vlad Petreanu.

Aceștia s-au arătat impresionați de calitatea lucrărilor înscrise: „Am fost, pe parcursul notării celor câteva zeci de aplicații, extrem de surprins de calitatea propunerilor. De câteva m-aș fi apucat și eu cu entuziasm dacă ideile ar fi venit la mine și nu le-aș fi citit în acest concurs. Calitatea aplicațiilor și a concurenților m-a făcut să realizez că, de fapt, cercul jurnaliștilor de top din România nu este deloc mic”, a declarat Liviu Iolu, de la Adevarul. Mihnea Maruţă completează:„Aceste proiecte îmi confirmă că s-a format un grup de jurnalişti, majoritatea având în jur de 30 de ani, care e atât un nucleu de generaţie, cât şi o elită. Ei pot „apuca” deja orice subiect, ştiu cum să-l documenteze şi cum să-l ducă la capăt.

Bursele Superscrieri/Avon au fost realizate sub umbrela programului Premiile Superscrieri, de către Fundația Friends For Friends împreună cu Avon România, într-un demers de susținere a scrierii creative și a jurnalismului narativ de calitate în România, reflectate în expunerea subiectului “violența domestică”.

“Prin Bursele Superscrieri /Avon, ne dorim să facem cunoscut faptul că susținem jurnalismul de calitate, jurnalismul documentat, ce reflectă realitatea, oricât de neplăcută e ea. Iar violența domestică ESTE o realitate.  Ordinul de protecție și antecedentele penale SUNT o realitate. Așa că cele 3 superscrieri care sunt în topul clasamentelor reflectă fie povești reale, fie instrumente prin care putem face față violenței domestice”, a declarat Raluca Kișescu, Director de Marketing Avon România si Moldova.

Sorin Trâncă, președintele FFFF, mărturisește: „Inima mea e împărțită acum, nu știu de ce să fiu mai bucuros: că reușim să oferim primele burse Superscrieri, alături de un brand minunat, ajutând astfel autorii de creative writing și să elaboreze conținut de calitate… SAU să mă bucur pur și simplu, ca om, că implicit, prin texte bune și investigații amănunțite, să dăm o mână de ajutor pe un subiect sensibil: violența domestică.”

Lina Vdovîi, una dintre câștigatoare, ne spune de ce contează acest premiu: „Bursele Superscrieri/AVON sunt importante pentru că le oferă jurnaliștilor răgazul de a rumega un subiect, de a-l înțelege și de a spune povestea pe îndelete și cu responsabilitate față de cititori și personaje. Timpul, banii și un editor bun ar trebui să existe în orice redacție, însă cum ele lipsesc uneori cu desăvârșire, e bine că avem bursele”.

Programul a început în luna aprilie, iar până la sfârșitul lunii august urmează faza de realizare a materialelor propuse. În această perioadă, bursierii vor avea parte de sesiuni de mentorat ținute de Mona Dîrțu.

Pentru lista lucrărilor înscrise și clasamentul lor în urma jurizării, precum și alte detalii despre Bursele Superscrieri/Avon, explorați: http://ffff.ro/burselesuperscrieri/.

Data articol: iunie 16, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam