Secțiune susținută de

Cât costă să aduci o persoană în internship

Portal HR \ HR Pedia \ Cât costă să aduci o persoană în internship

Firmele private, dar și companiile de stat care organizează internshipuri trebuie să plătească acestor persoane o indemnizație, așa cum rezultă din prevederile Legii internshipului, banii fiind supuși impozitării. Practic, indemnizația trebuie să fie cel puțin egală cu jumătate din salariul minim brut în vigoare, o parte ajungând la intern și o altă parte la stat.

Internii sunt definiți, conform Legii nr. 176/2018 privind internshipul, ca fiind persoanele cu vârsta de peste 16 ani care prestează o activitate specifică, precizată în fișa de internship, în cadrul unei organizații-gazdă, în baza unui contract de internship. În schimbul prestării acestor activități, persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani au dreptul de a încasa o indemnizație de internship, constând într-o sumă de bani lunară.

Cuantumul indemnizației pentru internship este egal cu cel puțin 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă proporțional cu numărul de ore de activitate desfășurată. În prezent, salariul minim brut este de 1.900 de lei.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Vrei să lucrezi cu interni? Iată cât te costă să aduci o persoană în internship 

Data articol: august 27, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam