Secțiune susținută de

Ce bonusuri își doresc angajații de sărbători în 2023?

Portal HR \ Jolly time \ Ce bonusuri își doresc angajații de sărbători în 2023?

Oricare ar fi dimensiunea companiei sau sectorul în care activează, angajații își doresc recunoaștere și apreciere pentru munca depusă. Iar sărbătorile sunt o oportunitate foarte bună pentru angajatori să-și arate această apreciere, ceea ce crește considerabil așteptările angajaților la acest capitol. 

Anul acesta, tendința care s-a remarcat cel mai mult în lista nevoilor angajaților a fost flexibilitatea. Angajații apreciază tot mai mult opțiunile personalizate care le permit să aleagă între diversele beneficii oferite. De exemplu, bonusurile sub formă de carduri cadou pentru diferite magazine sau servicii sunt tot mai populare. Acest lucru permite angajaților libertatea de a-și alege singuri cadoul potrivit, sporind astfel satisfacția și valoarea percepută a recompensei. 

Un alt aspect esențial pentru angajați este recunoașterea profesională. Nu doar suma de bani contează, ci și modul în care bonusul reflectă recunoașterea valorii adăugate de fiecare angajat în cadrul organizației. Companiile care integrează feedback-ul și performanța individuală în procesul de acordare a bonusurilor câștigă simpatia și loialitatea angajaților.

Mai mult decât atât, beneficiile non-financiare devin tot mai importante. Un număr semnificativ de angajați consideră că timpul liber suplimentar sau opțiunile de lucru flexibil constituie un cadou valoros. Companiile care oferă posibilități de muncă la distanță sau programe de pauze mai lungi în perioada sărbătorilor sunt văzute ca angajatori orientați către starea de bine a  angajaților.

Pe de altă parte, mulți angajați doresc bonusuri care să încurajeze dezvoltarea personală și profesională. Voucherele pentru cursuri de formare sau abonamente la platforme online de învățare sunt tot mai căutate. Aceste beneficii nu numai că contribuie la creșterea competențelor angajaților, ci și demonstrează preocuparea angajatorului pentru dezvoltarea continuă a echipei sale.

Felul în care se desfășoară lucrurile la birou și cultura organizațională sunt, de asemenea, factori importanți. Angajații își doresc bonusuri care să reflecte identitatea și valorile companiei. De exemplu, activități de echipă sau evenimente speciale pentru sărbători sunt bine primite. Un exemplu în acest sens ar fi organizarea unei seri festive sau a unei petreceri de birou, care să creeze o atmosferă relaxată și să promoveze coeziunea în echipă.

Avantajele bonusurilor de sărbători

Acordarea de bonusuri de sărbători are potențialul de a ridica moralul, aducând bucurie angajaților. Un bonus de sărbători, fie că este sub formă de un card cadou, o primă sau câteva zile libere suplimentare, arată angajaților că te gândești la ei și îi consideri valoroși pentru companie.

Angajații fericiți sunt adesea mai implicați și mai productivi. Un sondaj Skynova a dezvăluit că 92% dintre angajatorii care au oferit bonusuri au raportat îmbunătățiri în productivitatea și retenția angajaților.

Dacă legați bonusurile de performanță sau obiectivele anuale de sărbători, angajații pot fi puternic motivați să atingă acele obiective pe tot parcursul anului. Acest lucru poate contribui, de asemenea, la îmbunătățirea productivității și performanței companiei chiar și în afara perioadei sărbătorilor.

Flexibilitatea cardului Edenred Cadou

Flexibilitatea reprezintă un avantaj semnificativ al cardului cadou Edenred. Angajații au posibilitatea să decidă singuri modul în care doresc să-și folosească cardurile, indiferent dacă optează pentru o experiență de călătorie, un curs de dezvoltare personală sau achiziționarea unui obiect mult dorit, cardul oferă o libertate totală în luarea deciziilor personale. Cardul Edenred Cadou poate fi utilizat în cea mai dezvoltată reţea de parteneri cu prezenţă naţională, care acoperă toate tipurile de produse și servicii: modă, bijuterii, IT&C, sport, amenajări interioare, hypermarket-uri etc. 

Scutirea de taxe pentru cardul Edenred Cadou

Printre beneficiile cardului cadou Edenred se numără și scutirea de 100% cu privire la taxele sociale, în limita a 300 lei / pentru fiecare angajat și/sau fiecare copil minor al acestuia, deductibilitate în limita a 5% din fondul anual de salarii, și zero impozitare la nivelul angajatorului. Pentru companiile care vor să ofere o sumă mai mare de 300 lei sub formă de card cadou, se aplică impozitul pe venit de 10% și contribuțiile sociale obligatorii.

Materialul prezentat face parte dintr-o serie dedicată PortalHR și susținută de Edenred pentru a descoperi beneficiile cardurilor tematice dedicate angajaților din companii. 

Image by DCStudio on Freepik

Data articol: decembrie 18, 2023
Jurnalistă cu peste 12 ani de presă, în continuă căutare de povești și oameni care schimbă lumea prin educație și inovație, pasionată de istorie gastronomică și cultură.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam