Hot Now

Ce mai citim ca să ne fie mai bine peste 5 ani

27 04 2012, Portal HR , Comenteaza, 8.618 afisari

Zilele trecute am descoperit un citat cu care am rezonat puternic: “You’re the same today as you’ll be in five years except for the people you meet and the books you read.” (Peste 5 ani vei fi aceeași persoană ca cea de azi, cu excepția oamenilor pe care îi vei întâlni și cărților pe care le vei citi între timp.) (Charlie Jones)

Cu alte cuvinte, o rețetă bună de dezvoltare personală (în sensul, evident, al evoluției) se găsește în contacte, cărți și experiențele pe care acestea ne fac să le parcurgem, fie că este vorba de viața profesională sau de cea personală.

Deci, ce să mai citim acum ca să ne apropiem mai mult de ceea ce vrem să fim peste 5 ani? (că tot a devenit întrebarea aceasta, „Unde te vezi peste 5 ani?”, un loc comun al interviurilor de recrutare).

Iată câteva recomandări de la Harvard Business Review:

1. Judgment Calls: Twelve Stories of Big Decisions and the Teams That Got Them Right de Thomas H. Davenport și Brook Manville, despre organizații și modul în care acestea pot lua deciziile bune utilizând inspirat inteligența colectivă a echipelor lor.

2. Reverse Innovation: Create Far From Home, Win Everywhere de Vijay Govindarajan și Chris Trimble, despre un concept nou: inovația inversă și modul în care aceasta schimbă fața economiilor și răstoarnă mituri vechi despre valoare, creativitate și sursele lor.

3. Being Global: How to Think, Act, and Lead in a Transformed World de Angel Cabrera și Gregory Unruh, despre leadership-ul global și contextul în care acesta poate deveni mai eficient, o carte pentru liderii la orice nivel în carieră.

Lecturi (gratuite) recomandate de Seth Godin:

1. Cartea angajaților Valve despre metoda post-industrială de management (ce să faci când nu e nimeni care să îți spună ce trebuie sa faci etc.)

2. Bassam Tarazi despre responsabilizare în Declarația de interdependență.

3. The On Purpose Person (Making Your Life Make Sense) de Kevin McCarthy (gratuită până pe 28 aprilie).

Lecturi plăcute și revelatoare!

Adauga comentariu

Cele mai noi

Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română vine la cea de-a 12-aediție a evenimentului anual HR 2.0 – Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză,organizat de Wall-Street.ro. Publicația Wall-Street.ro te invită pe 23 februarie 2023 la „HR 2.0 – Ce îi motivează peangajați în vremuri de criză”, unde va fi invitat ca […]

Detalii

Economia globală își va încetini creșterea la aproximativ 1,6% în acest an, mai puțin de jumătate din media estimată pe termen lung, de 3,5%, iar inflația va scădea, dar se va situa peste ținta pentru 2023 în aproape toate țările, arată raportul PwC Global Economic Watch 2023. ”Crizele suprapuse din ultimii ani au creat un […]

Detalii

Un nou studiu realizat de Accenture (NYSE: ACN) arată că, pentru a se dezvolta și pentru a fi în top în mediul volatil de astăzi, un grup restrâns de companii adoptă o strategie de reinventare totală pentru fiecare parte a afacerii lor, cu ajutorul noilor tehnologii și al noilor metode de lucru. Reinventarea totală a […]

Detalii

După ce 2022 a dus piața muncii pe noi culmi din punct de vedere al activității, 2023 începe la fel de dinamic. În ianuarie, pe platforma de recrutare BestJobs, numărul de aplicări a crescut cu 34% față de 2022, realizând un nou vârf pentru ultimii doi ani, în timp ce ofertele de joburi disponibile sunt […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter