Secțiune susținută de

Cea de-a 32-a ediție IUF – The International University Fair, cel mai mare eveniment de educație din Europa de Sud-Est are loc în martie 2024

Portal HR \ Evenimente \ Cea de-a 32-a ediție IUF – The International University Fair, cel mai mare eveniment de educație din Europa de Sud-Est are loc în martie 2024
IUF- The International University Fair

Pe 16 și 17 martie, la Sala Palatului din București, elevii și studenții sunt așteptați la cea de-a 32-a ediție IUF – The International University Fair, cel mai mare eveniment educațional internațional din Europa de Sud-Est.

Organizatorii aduc în fața participanților universități din 12+ țări și informații despre programe de studiu moderne, aplicabile în piața muncii și adaptate la nevoile tinerilor și ale angajatorilor din diverse domenii. Elevii și studenții află direct de la reprezentanții universităților cum pot beneficia de costuri minime de școlarizare și trai în țările cu cele mai mari rate de angajabilitate precum:

  • Olanda – Taxa de școlarizare poate fi acoperită integral printr-un împrumut guvernamental, care este rambursat doar după absolvire, în funcție de veniturile absolventului. Rata de angajabilitate este printre cele mai mari din Europa (92.9%).
  • Germania – Studenții din UE pot beneficia de Bursa DAAD pentru a acoperi costurile de școlarizare, chirie, asigurare medicală. Rata de angajabilitate este de 92.2%.
  • Belgia – Taxa de școlarizare este una redusă și variază între 800 și 1.000 EUR, iar costurile de cazare pot fi chiar și de 250 EUR în campusurile universitare. Rata de angajabilitate este de 82.9%.

În plus, la IUF – The International University Fair, vizitatorii beneficiază și de:

  • Discuții 1-la-1 cu reprezentanții universităților din străinătate și din țară despre programe de studiu, burse, surse de finanțare, viața în campus, surse de venit;
  • Consiliere educațională și consultanță vocațională gratuite în timpul evenimentului pentru a-i ajuta pe participanți să aleagă ce își doresc să facă mai departe atât în mediul educațional, cât și profesional;
  • Ateliere practice și sesiuni de discuții despre interviul de angajare, alegerea programului de studiu, gestionarea emoțiilor pentru a-i ajuta pe tineri în următorii pași pe care îi vor avea de parcurs;
  • Experiența directă a studenților de la cele mai căutate facultăți din București și Timișoara, cu care vor putea discuta la standul Triliada.

IUF- The International University Fair este cel mai important eveniment educațional pentru tinerii până în 25 de ani din România și nu numai. Anual, peste 20.000 de elevi, studenți, profesori și părinți participă pentru a afla direct de la reprezentanții acreditați ai universităților informații despre programele de studiu disponibile în România și în străinătate, burse, surse de finanțare, oportunități de angajare.

În luna martie vor fi organizate 2 ediții IUF – The International University Fair. În București, la Sala Palatului, pe 16-17 martie și în Timișoara, pe 19 martie, la Timișoara Convention Center.

Pentru a participa la eveniment, cei interesați vor completa un formular de înregistrare în site-ul evenimentului și vor achita o taxă de 10 lei la intrarea în locație.

Data articol: februarie 27, 2024

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam