Hot Now

Cele mai avantajoase tipuri de contracte de muncă pentru angajatori, în funcție de industria în care activează

08 04 2015, Portal HR , Comenteaza, 3.220 afisari

Potrivit Accace, companie cu un grad ridicat de tehnologizare în domeniul externalizării și consultanței de afaceri, în anumite industrii există tipuri de contracte de muncă care prezintă numeroase avantaje atât pentru angajatori, cât și pentru angajați. Astfel, în industria producătoare, companiile optează cel mai des pentru contracte cu program de muncă în sistem de ture, în retail, contracte cu timp parțial, iar în IT, contracte care să ofere și un program flexibil sau posibilitatea lucrului de acasă.

Experiența vastă acumulată în zona de consultanță a muncii ne-a ajutat să identificăm exact care sunt tipurile de contracte de muncă avantajoase pentru companii, în funcție de industria în care sunt folosite. Mai mult decât atât, am găsit soluții pentru ca acestea să fie folosite și aplicate de companii respectând prevederile legale și nevoile angajaților, în egală măsură”, a explicat Maria Cojocariu, Payroll Manager Accace.

Astfel, companiile cu activitate de producție sunt sfătuite să opteze pentru colaborarea prin contract de muncă pe perioadă determinată, cu programe de muncă în sistem de ture, formă de colaborare ce le permite corelarea numărului de personal cu dinamica sezonieră a activității. Unul dintre beneficiile aduse pentru anagajat de către acest tip de colaborare este însuși programul în ture, de exemplu 12 ore lucrate după care urmează 24 de ore libere. Acesta dă oportunitatea individului de a investi timp și în alte proiecte personale sau chiar într-un al doilea loc de muncă cu fracțiune de normă.

Similare cu industria producătoare sunt companiile din retail, unde dinamica activității este stabilită mai degrabă de lansări de colecții, evenimente de shopping, precum Black Friday, sau perioade tradiționale de cumpărături, precum Paștele, Ziua Copilului, Crăciunul sau 1 Martie.

În retail, specialiștii Accace recomandă companiilor de profil să opteze pentru contracte de muncă pe perioadă determinată, cu timp parțial, cu fracțiune de normă de 4 sau 6 ore. Această formă de colaborare permite atât companiilor, cât și angajaților, să își organizeze activitățile astfel încât să acopere nevoile ambelor părți, dată fiind dinamica activității și media de vârstă a angajaților din industrie.

Având în vedere că intervalul de vârstă predominant al angajaților din companiile de retail este de 18 – 28 ani, iar o mare majoritate dintre aceștia sunt încă studenți, masteranzi sau au diverse cursuri în desfășurare simultan cu serviciul, una din nevoile principale ale acestora este flexibilitatea programului. Prin colaborarea în baza unui contract de muncă cu timp parțial în industria de retail, acest lucru poate fi foarte ușor obținut”, a mai adăugat Maria Cojocariu.

În ceea ce privește companiile IT care doresc să rămână atractive pe piața muncii, recomandarea Accace este să ia in considerare faptul că programul de muncă de tipul „flexi-time” sau munca la domiciliu se numără printre nevoile actualilor candidați ce doresc să profeseze în industria de profil.

Industria IT este de departe cea mai creativă când vine vorba de opțiunile programului de muncă pentru angajați iar majoritatea companiilor optează pentru contracte de muncă pe perioadă determinată, echivalentă cu perioada proiectului pe care îl desfășoară, în care inserează posibilitatea ca angajații să beneficieze de un program flexibil (flexi-time) sau muncă de acasă (home-office). Aceste două concepte sunt identificate de noi ca fiind obligatorii în politica colaborării angajatorilor din IT cu prezenta generație de candidați”, a încheiat Maria Cojocariu.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter