Secțiune susținută de

Cele mai bune cărți de business ale anului 2015

Portal HR \ HR Pedia \ Cele mai bune cărți de business ale anului 2015

La final de an, sunt la modă topurile. 🙂 Nu știm alții cum sunt, dar topurile care ne interesează pe noi foarte mult sunt cele de cărți, așa că azi, în zile în care (sperăm că) activitatea la birou este axată mai degrabă pe revizuire, reorganizare de priorități și planificare, vă recomandăm un top al celor mai influente cărți de business ale anului care stă să se încheie.

Iată care sunt primele 5 cărți în topul celor de la Businesss Insider:

Misbehaving de Richard Thaler

Cartea promite să schimbe modul în care ne gândim și ne raportăm la economie pentru că oamenii nu fac alegerile (doar) pe baze raționale.

Elon Musk de Ashlee Vance (tradusă și la noi, la Editura Publica, o puteți găsi aici)

Creatorul mașinii Tesla consideră că misiunea sa în viață este să împiedice omenirea să se distrugă. Pregătiți-vă să faceți cunoștință cu un personaj controversat, adesea incomod, dictatorial dar inspirat și cu o minte fascinantă.

Climate Shock de Gernot Wagner and Martin Weitzman

Ne asigurăm împotriva accidentelor și împotriva crizelor financiare, dar ce facem dacă există șanse de 10% ca încălzirea globală să ducă la o catastrofă? Descoperiți ce se întâmplă dacă asistăm nepăsători la schimbările climatice. Pentru că e treaba noastră, a tuturor.

Unfinished Business de Anne-Marie Slaughter

Ne place mult să vorbim despre echilibru între viața personală și cea profesională. Adesea, rămânem doar la nivel de discurs. Descoperiți de ce „femeile nu le pot avea pe toate” citind una din cărțile esențiale ale anului 2015.

Phishing for Phools de George Akerlof și Robert Shiller

Autorii, laureați ai premiului Nobel pentru economie, vorbesc despre manipulare, despre modul în care, atâta vreme cât sunt interesați să facă profit, companiile ne vor exploata sistematic slăbiciunile și ignoranța. Departe de a fi în mod esențial benigne, piețele sunt împânzite de trucuri și capcane ca să îi convingă pe „fraieri” să cumpere.

Aflați și celelalte cărți recomandate de cei de la Business Insider citind tot articolul The 15 most influential business books of 2015.

Data articol: decembrie 28, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam