Hot Now

Cele mai recente studii de caz de la Harvard despre investiții și finanțare

17 05 2013, Portal HR , Comenteaza, 2.507 afisari

Workshopul „Investiții și finanțare”, susținut de Péter Barta, CEO FPP, organizat de Fundația Post-Privatizare (FPP) și Maastricht School of Management Romania (MSM) va avea loc în datele de 21-22 mai 2013, la sediul MSM. În cadrul celui de-al treilea seminar din seria Business Mentoring Program, participanții vor învăța despre cum pot avea succes în obținerea de investiții și finanțări folosind cele mai recente studii de caz de la Harvard Business School.

Procesul de obținere a investițiilor și finanțărilor este unul complex, dar, din fericire, este un proces ai cărui pași pot fi învățați. Și pentru a fi învățați din cele mai bune surse, am ales să oferim participanților la workshop acces la cele mai noi studii de la Harvard Business School. Prin parcurgerea acestor studii de caz, aceștia vor putea afla cum companii similare au acționat în situații similare și, datorită aplicabilității acestora, vor putea să-și reconfigureze strategia de abordare a investitorilor și obținere a finanțării ”, a declarat Péter Barta, CEO FPP.

Péter, CEO FPP, membru în board-ul Venture Connect și business angel, este consultant cu o vastă experiență în management, iar în calitatea sa de antreprenor și angel investor a investit în multe proiecte de succes și a participat, ca membru al juriului, la numeroase competiții dedicate startup-urilor.

Modul în care o companie nouă sau una deja existentă, obține fonduri pentru a-și finanța dezvoltarea este vital pentru succesul de lungă durată al companiei. Lecțiile convenționale și neconvenționale predate în cadrul acestui modul despre planificarea și execuția procesului de finanțare se vor dovedi foarte valoroase. Pe de altă parte, execuția nesatisfăcătoare a acestui proces schimbă procesul de distribuție de fonduri și distruge o companie promițătoare. Acest workshop executiv de două zile destinat fondatorilor, directorilor executivi (CEO) și directorilor financiari (CFO) ai noilor companii și ai companiilor existente care au oportunități de creștere semnificative, îi va ajuta pe aceștia să înțeleagă procesul de finanțare și le va arăta modul în care acest context poate fi aplicat în situații reale.

Business Mentoring Program este un program de training, dezvoltat de Fundația Post-Privatizare, a cărui curriculă este gândită la nivelul de complexitate și exigență corespunzător unui MBA. Seminariile programului sunt susținute de către profesori de prestigiu de la două dintre cele mai importante centre de învățământ din lume: Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship și INSEAD. Programul este implementat și dezvoltat în România de către Fundația Post-Privatizare, în parteneriat cu Maastricht School of Management.

Numărul de locuri în cadrul programului este limitat, dar încă se mai pot face înscrieri pentru seminarul de Investiții și finanțare. Înregistrarea se face în urma completării unui formular disponibil pe site-ul www.businessmentoring.ro . Tot aici se pot găsi informații suplimentare despre Business Mentoring Program, calendarul workshop-urilor și modalitatea de participare.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii

Colorful.hr și BusinessMark lansează „Colorful.hr Annual Meetup”, eveniment ce va avea loc în principalele orașe ale României și în cadrul căruia se va discuta despre cele mai importante subiecte cu impact în salarizare. Seminariile vizează HR Managers & HR Directors, Payroll Managers, Manageri recrutare, Compensation & Benefits Managers, HR Specialists, Legal Managers, Directori Generali, Manageri […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter