Secțiune susținută de

CIMA își întărește prezența în România printr-un parteneriat cu ASE

Portal HR \ Actual \ CIMA își întărește prezența în România printr-un parteneriat cu ASE

The Chartered Institute of Management Accountants (CIMA), cea mai mare organizație mondială a profesioniștilor în contabilitatea de management, își întărește prezența în România prin semnarea unui parteneriat strategic cu Academia de Studii Economice București (ASE), cea mai mare și importantă instituție de învățământ superior cu profil economic din România.

Ca urmare a acestui parteneriat, începând cu acest an, studenții din ASE vor avea oportunitatea de a obține Certificarea CIMA în Contabilitatea Întreprinderii și Diploma CIMA în Contabilitate de Management în același timp cu diplomele de licență și masterat de la universitate. Astfel, studenții care vor obține o diplomă de licență de la Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune vor beneficia de echivalarea a patru examene CIMA și vor obține Certificarea în Contabilitatea Întreprinderii după promovarea examenului “Bazele Eticii, de Guvernanță Corporativă și de Drept”. De asemenea, studenții care vor urma programul de masterat Tehnici Contabile și Financiare pentru Managementul Afacerilor din cadrul Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune vor putea beneficia de recunoașterea a trei examene CIMA și vor obține Diploma în Contabilitate de Management după promovarea unui examen CIMA de tip studiu de caz.

Prof. Univ. Dr. Pavel Nastase, Rector al ASE, a declarat: “Obținerea acreditării programelor noastre universitare de la organizații profesionale contabile relevante în plan internațional este fundamentală pentru instituția noastră, studenți și cadre universitare, pe mai multe planuri. Aceasta este în perfect acord cu strategia de internaționalizare pe care ASE a urmat-o în mod constant deja de foarte mulți ani, pe de o parte, precum și cu intenția noastră de a oferi absolvenților programe recunoscute în piață, pe de altă parte. Sunt foarte încântat că CIMA a ales ASE pentru a încheia un astfel de acord care reprezintă o recunoaștere a calității programelor noastre, a facultății și a studenților noștri.”

Krzysztof Kmuk, Manager de Dezvoltare Piețe Emergente, CIMA, a comentat: “Privim cu deosebit respect parteneriatul cu ASE, una dintre cele mai prestigioase universități din România, care face parte din strategia noastră globală de cooperare cu angajatori, consultanți și mediul academic pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de angajare ale companiilor și oamenilor. Titlul CGMA (Chartered Global Management Accountant) asigură dezvoltarea oportunităților de carieră și suntem bucuroși că putem furniza aceste oportunități studenților de la o universitate românească de cel mai înalt nivel”.

CIMA Professional Qualification este unul dintre cele mai importante programe de calificare din lumea financiară și de business și unul dintre cele mai apreciate de angajatori. Studiile arată că 87% dintre angajatori ar plăti mai mult pentru a angaja un membru CIMA, iar primele 100 branduri mondiale aleg membri CIMA.*

“CIMA asigură o gamă largă de cunoștințe și aptitudini contabile, financiare și de business, oportunități mai bune în carieră și recunoaștere globală. Suntem încântați de interesul pe care CIMA l-a generat în România și de numărul mare de studenți și membri din comunitatea locală care au ales calea unică CIMA către a deveni strategi de business cu calificare financiară”, a adăugat Krzysztof Kmuk.

The Chartered Institute of Management Accountants colaborează în prezent cu doi furnizori de servicii educaționale, ExP Group și BPP Romania, care organizează cursuri suport pentru examenele CIMA.

Despre CIMA

Fondat în 1919, Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) este cea mai importantă și cea mai mare organizație mondială a profesioniștilor în contabilitatea de management, având peste 227.000 cursanți și membri, în 179 de țări, implicați în activitățile cheie ale business-urilor. Membrii și cursanții CIMA lucrează în industrie, comerț, sectorul public sau instituții non-profit. CIMA lucrează îndeaproape cu angajatorii și susține cercetarea de nivel înalt, actualizând constant programul de calificare, cerințele privind experiența profesională și programul de dezvoltare profesională continuă, pentru a asigura faptul că rămâne principala alegere a angajatorilor în recrutarea liderilor de business cu pregătire financiară.

Profesionalismul și etica se află în centrul activităților CIMA, fiecare membru și student fiind obligat să respecte standarde ridicate astfel încât să rezulte un mix perfect de integritate, expertiză și viziune.

Alături de AICPA (the American Institute of CPAs), CIMA a pus bazele certificării Chartered Global Management Accountant (CGMA). Acesta este standardul global de calitate care înalță și mai mult profesia de contabil de management. Titlul este o recunoaștere a a celor mai talentați și dedicați contabili de management care au disciplina și aptitudinile pentru a conduce companiile către performanțe ridicate.

CIMA este mândră să fie prima organizație profesională contabilă din lume care oferă un produs cu adevărat global în zona dinamică a finanțelor islamice. CIMA oferă, de asemenea, o calificare Global Business Services, împreună cu The Hackett Group, acesta fiind primul și singurul program mondial de calificare profesională în arena serviciilor interne centralizate și de oursourcing.

Pentru mai multe informații despre CIMA, vizitați www.cimaglobal.com.

 

Data articol: decembrie 8, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam