Hot Now

Citeste si da mai departe!

18 04 2011, Portal HR , Comenteaza, 5.449 afisari

Lecturi Urbane, proiectul iniţiat acum mai bine de un an pentru a promova lectura, continuă cu o nouă ediţie, ce va avea loc marţi, 19 aprilie, începând cu orele 19:00. Voluntarii Lecturi Urbane vor dărui cărţi călătorilor Metrorex, pe traseul Piaţa Unirii 2 – Dristor şi retur, cu mesajul “Citeşte şi dă mai departe”.

Aflat la cea de-a treisprezecea ediţie în Bucureşti, Lecturi Urbane încurajează actul cititului şi lectura în locuri publice. Proiectul se desfăşoară în prezent în peste 30 de oraşe din ţară.

Această ediţie este prima din acest an şi va fi o ediţie în parteneriat cu Adevărul, astfel toate volumele împărţiţe vor fi din colecţiile cotidianului.

În premieră, ediţia aceasta este sprijinită de Grolsch – proud sponsor of the experimentalists, iniţiator al proiectului www.bucharestbyhand.ro.

Echipa Lecturi Urbane organizează ediţii în metroul bucureştean începând din octombrie 2009 şi oferă cărţi călătorilor bucureşteni, încurajându-i să-şi valoriofice prin citit timpul  petrecut zilnic în metrou.

Această ediţie este ultima care va avea loc la metrou, iar în perioda următoare voluntarii Lecturi Urbane vor duce cărţile la suprafaţă şi le vor împărţi trecătorilor sau celor care îşi petrec timpul liber în parcurile bucureştene.

În 2010, echipa Lecturi Urbane, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, a amenajat zone destinate lecturii în două parcuri bucureştene, Cismigiu şi Herăstrău. Zonele pentru citit au găzduit ediţii de Lecturi Urbane vara trecută, unde pasionaţii de lectură s-au reunit şi au citit în aer liber şi într-o atmosfera relaxată.

Spaţiile au fost delimitate de semnalistică specifică, cu inscripţia “Atenţie se citeşte” şi vor fi şi în acest an spaţii de desfăşurare pentru ediţiile din vară.

Până în prezent, Lecturi Urbane a împărţit peste 10.000 de cărţi şi a încurajat românii din mai multe oraşe ale ţării să dedice timp cititului. Numărul localităţilor care organizează ediţii de Lecturi Urbane este în continuă creştere, iar multe dintre oraşe au personalizat ediţiile după specificul local.

Lecturi Urbane este organizat cu sprijinul partenerilor: Metrorex, Grolsch, British Council, Librăriile Cărtureşti şi Adevărul, care au oferit cărţi, au găzduit cutiile de donaţii sau au oferit sprijin pentru organizarea ediţiilor. Mii de oameni au donat cărţi, susţinând astfel proiectul şi încurajând la rândul lor lectura.

Vă aşteptăm marţi, 19 aprilie, de la ora 19:00 pe peronul Piaţa Unirii 2, să citim împreună şi să împărţim cărţi călătorilor bucureşteni.

Despre Lecturi Urbane:

Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială, ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii.
Proiectul face parte dintr-un demers de îmblânzire a spaţiilor publice prin crearea de poveşti.

În prezent, ediţii locale de Lecturi Urbane au loc în peste 30 de oraşe din ţară, iar harta oraşelor care citesc sub emblema evenimentului  este  disponibilă aici.

Mai multe informaţii pe www.orasulciteste.ro, pe grupul de Facebook al iniţiativei sau urmărind hashtagul #lecturiurbane pe Twitter.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter