Secțiune susținută de

Compania în care ideile cele mai bune câștigă

Portal HR \ Actual \ Compania în care ideile cele mai bune câștigă

Ray Dalio, a cărui prezentare TED v-o recomandăm azi, este fondatorul Bridgewater Associates, lider la nivel global pe piața managementului de portofoliu și al fondurilor de tip hedging. Strategia sa de management a companiei este una bazată pe transparență și pe libertate absolută pentru că, în opinia sa, doar cu ajutorul acestor principii sănătoase ies la iveală cele mai bune idei și deciziile se pot lua eficient la nivel de grup.

Argumentele sale pentru utilizarea acestei abordări se bazează nu doar pe logica mecanismelor economice care demonstrează fără drept de apel că transparența absolută și procesul de luare a deciziilor pe bază de logaritmi sunt aspecte cât se poate de concrete care urmează să ne schimbe viața într-un timp foarte scurt. Decizia de a acorda oamenilor cu care lucrează libertatea totală de a spune ceea ce gândesc pornește și de la nevoia sa de a le oferi medii de lucru în care să simtă că ceea ce fac are sens și în care relațiile să nu se bazeze pe superficialitatea unor mecanisme depășite, ci pe deschidere, sinceritate și autenticitate.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează această transparență absolută și ce înseamnă modul logaritmic de luare a deciziilor, vă recomandăm să urmăriți înregistrarea discursului său de la TED din aprilie 2017:

Cum ar fi dacă am afla cu adevărat ce gândesc oamenii? Cum ne-ar schimba asta calitatea relațiilor la locul de muncă, modul în care ne facem treaba și rezultatele pe care le obținem?

 

Data articol: septembrie 20, 2017

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam