Secțiune susținută de

Companiile din Europa doresc să cunoască tinerii intraprenori

Portal HR \ Evenimente \ Companiile din Europa doresc să cunoască tinerii intraprenori

Conferința Internațională pe Intraprenoriat va reuni speakeri de talie internațională, dar și din România care vor dezbate oportunitățile aduse de intraprenori în cadrul companiilor multinaționale. La eveniment vor participa 200 de tineri din Junior Enterprise-uri afiliate celor mai bune scoli de business din Europa, ce se vor reuni in Mamaia, Constanța, în cadrul conferinței internaționale ce va avea loc între 19-22 iulie.

Evenimentul dorește să aduca în prim plan importanța inovației în cadrul companiilor, potențialul tinerilor care pot dezvolta noi concepte în cadrul instituțiilor. Totodată, tinerii vor avea ocazia să învețe de la antreprenori și business coach-i cum își pot valorifica potențialul antreprenorial în cadrul companiilor.

Speakerii se vor axa pe rolul unui intraprenor în dezvoltarea organizațiilor și vor prezenta pașii ce trebuie făcuți de un angajat cu mindset antreprenorial pentru a putea genera cu succes proiecte, procese și structuri inovatoare în companii. Conferința va conține prezentări de studii de caz, paneluri de discutie, workshopuri și Innovation Labs, susținute de Herbert Rastbichler (Managing Director pentru Europa Centrala
si de Est in cadrul Hewlett Packard), Juliet Edwards (Policy Officer – Knowledge Alliances & University Business Cooperation at European Commission), Magda Tepoi (permanent representative of the Chamber of Commerce and Industry of Romania to the European Institutions in Brussels), Alexandre Almajeanu (Business Angel), Marius Ghenea (Serial Entrepreneur și Business Angel), Mihai Stanescu (Business Coach), Jean-Yves Huwart (CEO Entreprise Globale și organizator a altor conferinte pe tema intraprenoriatului), Steve Price (CEO European Institut for Industrial Leadership) și mulți alții.

JADE Romania și JADE Europe, organizatorii evenimentului, susțin de asemenea realizarea unei cercetări în rândul managerilor responsabili de inovație la nivel european ale cărei rezultate vor fi prezentate la conferință, precum și implementarea ulterioară conferinței a rezultatelor obținute în cadrul Innovation Labs prin intermediul Junior Enterprise-urilor membre.

Într-un mediu inovativ ,,companiile menționează tot mai mult în cadrul anunțurilor de angajare că sunt în căutare de spirite antreprenoriale, cu leadership skills și abilități de inovare. La rândul lor, aceste companii trebuie să țină pasul cu nevoia de inovare tot mai acută din economia de astăzi și de mâine.” declară Adelina Peltea, Project Managerul Conferinței Internaționale de Intraprenoriat. În același timp, evenimentul își
propune ,,să pregătească noua generație de tineri profesioniști în acest sens, să știe cum își pot folosi spiritul antreprenorial în cadrul unui loc de munca într-o companie, ce dificultăți pot întâmpina și cum le pot rezolva” a mai adăugat coordonatorul conferinței.

Evenimentul este deschis publicului interesat de mediul business, dar și celor care își doresc o cariera de intraprenor în cadrul companiilor.

Mai multe detalii și date de contact disponibile pe sjm12.jaderomania.org.

Data articol: iulie 2, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam