Secțiune susținută de

Companiile și revenirea la normalitate post-pandemie: care sunt tendințele acestei perioade în IT

Portal HR \ Actual \ Companiile și revenirea la normalitate post-pandemie: care sunt tendințele acestei perioade în IT

Revenirea treptată la normalitate este susținută de mare parte din companiile românești, multe dintre acestea devenind însă mai flexibile cu modul de lucru.

Majoritatea colegilor s-au obișnuit să lucreze de la distanță și au constatat că acest lucru aduce avantaje, de care doresc să beneficieze și în perioada post-pandemică. Mai mult, avem colegi noi din alte orașe și chiar din alte țări. Așadar, cel mai probabil vom rămâne la acest mod de lucru în continuare. Totuși, spațiile noastre de birouri sunt deschise, oferindu-le colegilor posibilitatea astfel de a-și desfășura activitatea dacă doresc. Există câteva persoane care preferă să lucreze de la birou în mod constant, iar aproximativ 20% dintre colegi vin ocazional la birou”, povestește Karina Tătui, HR Manager EXE Software.

De altfel, treptat s-au reluat și evenimentele fizice. La finele anului trecut, EXE Software a avut prima reuniune, de la începutul pandemiei. „Am organizat evenimentul în deplină siguranță, cu teste de COVID19 efectuate pe loc. Apoi, am așteptat cu nerăbdare să repetăm experiența, care s-a întâmplat chiar acum, recent. La începutul lui aprilie, am organizat o petrecere la care au fost invitați toți colegii noștri – un eveniment relaxant, în cadrul căruia am avut ocazia să povestim și să ne cunoaște mai bine, având în vedere că, în ultimii doi ani, s-au alăturat mulți colegi noi”, adaugă HR Manager-ul companiei.

De anul acesta, vor fi reluate și team building-urile, cu atât mai importante pentru omogenizarea echipei, dat fiind lucrul remote. „Până la sfârșitul lui 2022, avem în plan să organizăm încă două evenimente, un team building și o petrecere, cea de Crăciun. În paralel, încurajăm evenimentele la nivel de departament. Fiecare echipă are un buget alocat pentru astfel de întâlniri”, conchide Karina Tătui.

Data articol: mai 6, 2022

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam