Hot Now

Concedierea se anulează dacă angajatorul nu a acordat preaviz salariatului

02 03 2015, Avocatnet , Comenteaza, 1.999 afisari

Salariații care sunt dați afară au dreptul la o perioadă de preaviz înainte de încetarea efectivă a contractului individual de muncă, prevede legislația muncii. Dacă angajatorul nu acordă preavizul, atunci concedierea se anulează, după cum a stabilit Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) printr-o decizie publicată recent în Monitorul Oficial. Totodată, durata preavizului trebuie să fie inclusă obligatoriu în decizia de încetare a contractului de muncă, însă judecătorii au considerat că acest element poate fi omis în anumite condiții.

Decizia ICCJ nr. 8/2014 a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 138 din 24 februarie și este obligatorie pentru instanțele judecătorești de la data publicării.

Conform documentului, neacordarea duratei minime de preaviz de 20 de zile lucrătoare atrage nulitatea absolută atât a măsurii de concediere, cât și a deciziei de concediere, după cum au apreciat judecătorii.

„În ceea ce privește consecințele de ordin juridic ale nerespectării de către angajator a dreptului la preaviz al angajatului asupra măsurii concedierii și deciziei de concediere, au procedat în mod corect instanțele care au considerat că în acest caz intervine sancțiunea nulității absolute a concedierii și a deciziei prin care se dispune măsura de încetare a contractului individual de muncă”, scrie în Decizia ICCJ nr. 8/2014.

Concret, Codul muncii stabilește că salariații au dreptul la preaviz dacă sunt concediați din cauză că sunt inapți din punct de vedere fizic și/sau psihic, nu corespund profesional sau pentru că s-a desființat postul pe care-l ocupă. Totodată, cei dați afară din cauza unor motive care nu țin de persoana lor beneficiază, de asemenea, de preaviz. Singura excepție este în privința celor concediați pentru necorespundere profesională și care se află în perioada de probă.

În actul normativ citat se subliniază că este nulă concedierea dispusă de către angajatorii care nu respectă procedura legală. În această privință, Curtea a găsit că acordarea preavizului este o formalitate inclusă în procedura concedierii și, prin urmare, trebuie respectată.

Citește tot articolul ICCJ: Concedierea se anuleaza daca angajatorul nu a acordat preaviz salariatului de Alexandru Boiciuc pe Avocatnet.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează joi 4 iunie, între orele 14.00–16.00, a doua ediție a evenimentului online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”, în cadrul căruia se va discuta despre un viitor sustenabil, un alt fel de viitor unde managerul HR are șansa de a contribui decisiv sub presiunea cifrelor și a rezultatelor. Discuțiile se vor […]

Detalii

Inegalitatea de șanse la educație este una dintre problemele fundamentale cu care se confruntă sistemul de învățământ preuniversitar din România. 4 din 10 copii din România au părinți în şomaj sau cu venituri mici, ceea ce se traduce în condiţii de locuit precare, îngrijirea inadecvată a sănătăţii şi bariere în accesul la învăţământ, cultură, sport […]

Detalii

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter