Hot Now

Conferința Eduspace: prima conferință de educație altfel din România se lansează oficial 

07 09 2023, Portal HR , Comenteaza, 116 afisari

Conferința EDUSPACE, prima conferință bazată 100% pe activități practice, se lansează oficial pentru studenții și profesorii universitari. În 27 octombrie, studenții și profesorii universitari din Brașov alături de FREUDENBERG se întâlnesc pentru a se pregăti pentru viitoarea carieră, anticipând provocările care apar în piața muncii și tendințele de viitor. Participarea în cadrul conferinței este gratuită.

Conferința EDUSPACE – Agenda include activități practice, vizită la sediul companiei și cunoaștere echipei FREUDENBERG

Conferința EDUSPACE din 27 octombrie va include activități practice, comune alături de studenții – profesorii – și echipa companiei FREUDENBERG. Teme precum: oportunități de carieră, piața muncii, dezvoltarea de competențe vor fi explorate practic, iar la final se va realiza și o vizită în cadrul companiei.

Scopul tuturor activităților practice din cadrul conferinței este multiplu:

  • Studenții dezvoltă abilități de comunicare, lucrul în echipă sau adaptabilitate pentru a se pregăti pentru viitoarea lor carieră. Tinerii au parte de activități ce îi ajută să înțeleagă piața muncii, să intre în contact cu angajatorii și să descopere pașii prin care isi pot începe viata profesionala. 
  • Profesorii universitari aprofundează metode interactive de predare și construiesc parteneriate în educație.

Conferința EDUSPACE nu include prezentări sau discursuri. Nu vor fi nici prezentări vizuale de tip PowerPoint. Credem într-o educație prin experiență pentru ca studenții – profesorii – angajatorii să se dezvolte împreună. De 10 ani lucrăm pentru a construi punți și a aduce o educație practică în viețile tuturor participanților” declară Mădălina Hodorog, fondator, trainer și organizatorul conferinței.

„Grupul Freudenberg pregătește peste 450 de tineri din întreaga lume pentru o piață a muncii orientată către un viitor digital. Numărul de stagiari atestă angajamentul nostru de a investi în viitorul tinerei generații. Compania Freudenberg sprijină tinerii în ceea ce privește pregătirea lor individuală și perfecționarea continuă cu cele mai noi metode și tehnologii de predare, oferind programe de formare profesională în 15 țări din întreaga lume. Începând cu acest an, dorim să adăugăm România pe această hartă. Pentru studenții interesati de oportunități de carieră acest eveniment poate fi începutul unei fascinante călătorii de învățare pe tot parcursul vieții profesionale” a mentionat directorul Freudenberg Shared Service Center, Andreea Francu.

De ce e nevoie de Conferința EDUSPACE

Educația se află astăzi într-un moment de cotitură. O treime din cerințele noilor locuri de muncă vor fi complet noi până în 2030, conform datelor furnizate de World Economic Forum. Acest lucru face ca în prezent, peste 850 milioane de tineri să ajungă adulți fără să aibă abilitățile necesare pentru succesul în viață și în carieră, conform studiilor furnizate de Comisia de Educație.

Abilități precum adaptabilitate, rezolvarea problemelor, găsirea soluțiilor, organizare, munca în echipă, comunicarea sau gândirea critică sunt competențele pe care tinerii nu le dezvoltă suficient pe perioada studiilor, ceea ce creează dificultăți în adaptarea rapidă a acestora în organizații și debusolare pentru tinerii care nu înțeleg deplin cerințele companiilor.

Detalii legate de înscriere

+2500 de tineri și profesori au participat la edițiile anterioare ale conferinței EDUSPACE în formatul online. Noul eveniment în format fizic, Conferința EDUSPACE este organizat la Brașov în 27 octombrie împreună cu compania FREUDENBERG, iar participarea este gratuită prin completarea formularului de înscriere: www.eduspace.ro.

Studenții și profesorii sunt invitați să exploreze împreună oportunitățile de carieră oferite de FREUDENBERG într-o industrie în plină dezvoltare, cea a serviciilor de business.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter