Secțiune susținută de

Cooperare în timpul crizei: Zentiva a preluat angajați Ikea pentru a compensa impactul crizei economice

Portal HR \ Actual \ Cooperare în timpul crizei: Zentiva a preluat angajați Ikea pentru a compensa impactul crizei economice

Grupul Zentiva a.s. anunță acordul încheiat cu IKEA pentru a coopera în timpul crizei COVID-19. Ca parte a acestei colaborări, Zentiva România a angajat temporar 18 angajați de la IKEA România, pentru o perioada de 3 luni. Noii angajați vor fi integrați în operațiunile fabricii Zentiva pentru a acoperi producția crescută generată de cererea pieței.

“La Zentiva facem tot ce ne stă în putere pentru a ajuta autoritățile să combată COVID-19. Zentiva lucrează la mai multe proiecte din Europa și nu numai pentru a asigura furnizarea de medicamente și pentru a proteja oamenii. Salutăm inițiativa Ikea de a căuta opțiuni pentru angajații săi și suntem bucuroși să ajutăm în aceste momentele dificile. Noii colegi se vor alătura eforturilor curente și misiunii noastre de a produce medicamente atât de necesare pacienților din toată țara. Suntem siguri că acest tip de cooperare poate fi replicat în întreaga economie și poate ajuta angajații din domenii care au activitate restrânsă în această perioadă” a declarat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

Pentru a sprijini măsurile de limitare a răspândirii pandemiei, am închis toate magazinele și punctele de livrare începând cu data de 20 martie. Până în momentul în care lucrurile vor reveni la normal și vom fi din nou capabili să ne întâmpinăm clienții în magazinele noastre, le-am oferit colegilor posibilitatea de a se alătura, în mod voluntar, altor sectoare și companii care produc și distribuie diferite produse, esențiale pentru combaterea crizei provocate de pandemia de coronavirus. Suntem bucuroși să anunțăm că primul grup de 18 angajați IKEA România s-a alăturat ZENTIVA România. Le suntem recunoscători colegilor noștri pentru susținerea valorilor IKEA de solidaritate și grijă față de oameni”, a declarat Violeta Neniță, Market Manager, IKEA România.

COVID-19 este o pandemie globală care are nevoie de un răspuns global consecvent. De aceea, Zentiva și IKEA încearcă să extindă acest parteneriat și în alte țări pentru a sprijini lupta împotriva virusului.

Despre Zentiva Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București și la Praga. Fabrica din România functionează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripție de pe plan local, în volume vândute.   Alături de echipa dedicată de peste 3000 de persoane și rețeaua noastră de fabrici – inclusiv fabricile emblematice din Praga și București – ne străduim să fim campionii medicamentelor generice din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistență medicală ale oamenilor.   Credem că sănătatea trebuie să fie un drept și nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de acces mai ușor la medicamente de înaltă calitate și la asistență medicală. Lucrăm în parteneriat cu medicii, farmaciștii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și guvernamentale pentru a asigura soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții. www.zentiva.ro
  Despre IKEA INGKA Group este liderul mondial în domeniul vânzărilor cu amănuntul de mobilă pentru casă. Suntem o companie bazată pe valoare, cu pasiune pentru viața de acasă. Viziunea noastră este de a crea o viață mai bună pentru mulți oameni, oferind o gamă extinsă cu design deosebit, mobilier de locuință funcțional și durabil, la prețuri atât de accesibile încât majoritatea oamenilor își pot permite. INGKA Group deține și operează 367 de magazine în 30 de țări (31 august 2018). Magazinul IKEA Băneasa a fost al 253-lea deschis pe 21 martie 2007 într-o franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a grupului INGKA, în cadrul organizației din sud-estul Europei, care acoperă și Croația, Slovenia și Serbia. În exercițiul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), magazinul IKEA din România a fost vizitat de 3,2 milioane de persoane și 18 milioane de vizitatori unici au vizitat site-ul www.IKEA.ro. Pe 24 iunie 2019, compania a deschis IKEA Pallady – cel mai mare magazin din sud-estul Europei și cel de-al 431-lea din lume.  

Imagine de Bokskapet de pe Pixabay

Data articol: aprilie 9, 2020

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam