Secțiune susținută de

COR 2014 se modifică: Noi ocupații introduse

Portal HR \ HR Pedia \ COR 2014 se modifică: Noi ocupații introduse

Structura Clasificării ocupațiilor din România a fost modificată din nou, un act normativ în acest sens fiind publicat în Monitorul Oficial. Deși, în ultimii doi ani, s-au introdus aproape 120 de ocupații în COR, s-au clarificat reglementările privind structura COR și s-au făcut precizări metodologice despre grupele majore, angajatorii nu pot opera modificările în Registrul de evidență a salariaților, întrucât softul nu a fost actualizat de Inspecția Muncii nici până la această dată.

COR a fost modificată recent de autorități, prin Ordinul comun al Ministerului Muncii și al Instititului Național de Statistică nr. 1419/328/2014 privind modificarea și completarea Clasificării ocupațiilor din România – nivel de ocupație (șase caractere), publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 631 din 28 august 2014, intrat în vigoare la data publicării.

Actul normativ modifică și actualizează Clasificarea ocupațiilor din România – nivel de ocupație (șase caractere), în sensul că se mută ocupația „paramedic” din Grupa de bază 2240 „Paramedici” în Grupa de bază 3259 „Alți specialiști în domeniul sănătății, asimilați, neclasificați în grupele de bază anterioare” și va avea codul 325903.

În același timp, potrivit documentului citat, COR se completează cu noi ocupații practicate în cadrul economiei naționale. Concret, în COR sunt adăugate 23 de ocupații.

Descoperă care sunt noile ocupații introduse citind tot articolul de Mirela Oprea de pe Avocatnet.ro.

Data articol: septembrie 8, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam