Secțiune susținută de

COR 2015: Noi ocupații au fost introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România

Portal HR \ HR Pedia \ COR 2015: Noi ocupații au fost introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România

Clasificarea Ocupațiilor din România a fost modificată dupa ce în Monitorul Oficial de luni a apărut un act normativ în acest sens. Pe lângă schimbarea anumitor ocupații, au fost adăugate și unele noi. Totuși, deși COR a suferit mai multe modificări din 2013 și până în prezent, angajatorii nu dispun nici în momentul de față de o versiune actualizată a aplicației Revisal.

După întreaga serie de schimbări aduse în 2013 și 2014, COR a fost modificată și în acest an. Noile prevederi sunt incluse în Ordinul comun al Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și al Institutului Național de Statistică nr. 123/123/2015 privind modificarea și completarea Clasificării ocupațiilor din România — nivel de ocupatie (șase caractere), care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 161 din 9 martie și se aplică de la data publicării.

Prin intermediul acestui act normativ a fost modificată denumirea grupei de bază 5414 din „Paznici” în „Lucrători în servicii private de securitate”.

De asemenea, ocupațiile „agent de intervenție pază și ordine”, „agent cu atribuții pe linia ordinii și siguranței publice în incinta arenelor sportive” și „șef formație pază și ordine” au fost redenumite „agent de securitate intervenție” (cu același cod 541406), „agent de securitate competiții sportive” (cu același cod 541413), respectiv „șef serviciu pază” (cu același cod 541405).

În altă ordine de idei, ocupația „psiholog” (cod 263411) a fost radiată.

În afară de aceste schimbari, ordinul publicat luni adaugă în COR și o serie de 21 de noi ocupații practicate în cadrul economiei naționale.

Descoperiți care sunt cele 21 noi ocupații introduse în COR citind tot articolul COR 2015: Noi ocupatii au fost introduse in Clasificarea Ocupatiilor din Romania, iar altele au fost modificate de Alexandru Boiciuc pe Avocatnet.ro.

Data articol: martie 10, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam