Hot Now

Creşterea încrederii în economia globală încurajează planurile de angajări ale antreprenorilor

06 06 2014, Portal HR , 2 comentarii, 3.063 afisari

76% dintre antreprenorii de top de la nivel global intenţionează să crească volumul forţei de muncă al companiilor lor în acest an cu o medie de 19%, fapt determinat în mare măsură de creşterea cererii globale de bunuri şi servicii şi de progresele tehnologice, conform celei de-a treia ediţii a studiului EY – Global Job Creation Survey. Studiul exprimă opiniile a 250 de antreprenori finalişti ai competiţiei World Entrepreneur Of The Year şi este lansat în săptămâna ceremoniei de premiere a World Entrepreneur Of The Year 2014, de la Monaco.

Antreprenorii generează cele mai multe locuri de muncă la nivel global

Antreprenorii au un rol mai activ în crearea de locuri de muncă la nivel global, potrivit unui studiu recent EY – Capital confidence barometer. Astfel, doar 31% dintre directorii de mari corporaţii intervievaţi au declarat că intenţionează să angajeze în anul următor, această reticenţă fiind justificată de incertitudinile geopolitice şi de presiunea reducerii costurilor venită din partea acţionarilor.

Prin comparaţie, respondenţii studiului Global Job Creation Survey declară că principalul argument pentru a face angajări în piaţa locală (menţionat de 88% dintre ei) este creşterea cererii de pe piaţa de bunuri şi servicii, 61% dintre antreprenori fiind încrezători în perspectivele pieţelor lor interne. Al doilea mare factor care încurajează angajarea este reprezentat de îmbunătăţirile pe care tehnologia şi inovaţia le-au adus companiilor.

Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România, spune: „Rezultatele sondajului nostru anual transmit un mesaj consistent – şi anume că antreprenorii, în calitate de factori cheie în economia globală, sunt unul dintre cei mai mari creatori de locuri de muncă. În România, de exemplu, companiile antreprenoriale cu mai puţin de 250 de angajaţi contribuie cu 66% din numărul total de locuri de muncă din sectorul privat, conform OECD. De asemenea, nu numai că aproape 8 din 10 antreprenori au de gând să facă angajări, conform studiului nostru, dar este încurajator faptul că mulţi dintre aceştia sunt în căutare de angajaţi aflaţi la început de drum, o veste bună pentru tineri.”

Tehnologia creează locuri de muncă şi oferă acces la talentele de la nivel global

Tehnologia a devenit un factor cheie în crearea de noi locuri de muncă în rândul antreprenorilor, mai mult de jumătate (51%) confirmând că investiţile realizate în tehnologie au generat schimbări în forţa de muncă din companiile lor. Dintre aceşti antreprenori, 8 din 10 (81%) au declarat că tehnologia a generat noi angajări. Sondajul arată că acest fapt este determinat de creşterea competitivităţii costurilor pe care o generează tehnologia (53%) şi de faptul că tehnologia şi mobilitatea le deschid accesul către o bază mai mare de forţă de muncă specializată, 55% dintre antreprenori intenţionând să facă angajări din afara ţării lor – comparativ cu 44% în ultimii doi ani. Astfel, nu numai că tehnologia nu reduce numărul locurilor de muncă, dar există toate indiciile că aceasta creează oportunităţi de angajare în cadrul companiilor antreprenoriale.

Poziţiile de entry level pe o tendinţă crescătoare 


Observăm că, în 2013, a existat o schimbare cu privire la profilul angajatului pe segmentul de entry level: numărul locurilor de muncă entry level, în special cele care solicită studii de specialitate sau un grad avansat de specializare, a crescut pe parcursul ultimilor doi ani.

Antreprenorii din zona EMEIA – cei mai încrezători în perspectivele economiei globale

Încrederea în economia globală este puternică, 47% dintre cei chestionaţi afirmând că sunt încrezători, foarte încrezători sau extrem de încrezători şi 46% oarecum încrezători. Antreprenorii din zona EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa) sunt cei mai încrezători în perspectivele economiei globale, 63% dintre ei declarându-se încrezători, foarte încrezători sau extrem de încrezători. Ei sunt, de asemenea, cei mai dispuşi să angajeze forţă de muncă la nivel internaţional, 65% spunând că vor face angajări din străinătate, comparativ cu 53% din antreprenorii din America de Nord şi Sud, 33% din antreprenorii din zona Asia-Pacific şi 52% la nivel global.

Descărcați și citiți tot studiul EY _Global job creation survey.

Comentarii (2)
  1. Florin spune:

    Rezumandu-ne la ce se intampla in Romania, o tara in care incertitudinea primeaza in fata perspectivelor de evolutie, din nefericire sectorul politic nu doreste sa inteleaga ce beneficii poate aduce increderea antreprenorilor intr-o economie sanatoasa! Mai avem mult pana intelegem ce inseamna capitalism si mai mult pana il si aplicam!

  2. […] presiunea reducerii costurilor venită din partea acţionarilor.» Citeşte integral articolul pe PortalHR.ro. .pagenavi span{padding:5px 10px 6px 10px;font-size:12px;line-height:12px;border:1px #e8e8e3 […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Piața muncii se află într-o continuă dezvoltare ceea ce face ca o mare parte dintre angajatori să caute constant noi talente în cadrul companiilor. Pentru a se integra în piața muncii studenții au nevoie de o dezvoltare majoră atât a competențelor hard, precum și a celor soft: comunicare, lucrul în echipă, creativitate sau responsabilitate. „Profesorii […]

Detalii

Cisco a anunțat un nou portofoliu de soluții axate pe continuitatea afacerii, în cadrul CiscoLive!, eveniment organizat în mediul virtual pentru prima dată, în perioada 16-17 iunie 2020. Trăim într-o lume incertă, de aceea continuitatea operațională a devenit un obiectiv major pentru companii. Conform celui de-al cincilea studiu PwC COVID-19 CFO Pulse Survey în rândul […]

Detalii

Printre problemele ridicate în ultima vreme printre angajați și contabili a fost chestiunea diminuării numărului de zile de concediu de odihnă la care are dreptul un salariat, în contextul în care a stat o perioadă de timp în șomaj tehnic – în unele sectoare de activitate, unde sunt încă restricții, sunt salariați care încă se […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează miercuri 8 iulie, între orele 14.00-16.00, evenimentul online „DIGITAL LEARNING ORGANISATION. FAST FORWARD”. Vom afla cum arată și cum construim o strategie de digitalizare a procesului de învățare aplicabilă pentru o organizație care învață în mod constant, și nu doar forțată de împrejurări. Discuțiile despre digitalizarea procesului de învățare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter