Hot Now

Cu ocazia Săptămânii Internaționale a Coaching-ului, ICF România donează 350 de ore de coaching

08 05 2018, Portal HR , 3 comentarii, 1.124 afisari

În perioada 7-13 mai se sărbătorește la nivel internațional Săptămâna Coachingului. Cu această ocazie Federația Internațională de Coaching România (ICF) oferă pro-bono, cu ajutorul membrilor săi, 350 de ore de coaching. Astfel, în perioada 7-13 mai cei interesați pot intra pe site-ul Federației http://www.coachfederation.ro/ro/ și se pot înscrie pentru o sesiune gratuită de coaching la unul dintre cei 40 de profesioniști care voluntariază cu această ocazie.

“Pentru ICF această săptămână are un rol semnificativ în promovarea coaching-ului profesionist. Sunt foarte multe mituri despre coaching și ne dorim ca prin experimentarea unor sesiuni profesioniste cu membri noștri, mediul de business din România să înteleagă mai bine aportul pe care îl poate avea coaching-ul în creșterea eficienței și atingerii potențialului de leadership. Toți membri ICF își asumă zi de zi rolul de a promova cele mai înalte standarde în coaching și susținem creșterea profesiei astfel încât aceasta să contribuie la dezvoltarea societății în care trăim,” spune Daiana Stoicescu, Președinte ICF România.

Cei care aleg să experimenteze coaching-ul în săptamâna 7-13 mai alături de profesioniștii ICF vor avea ocazia să inteleaga beneficiile unui astfel de suport.

În procesul de alegere a unui coach, ICF România vă recomandă să luați în considerare următoarele:

 • gândiți-vă la timpul pe care sunteți dispus să îl investiți în această primă experiență
 • stabiliți-vă obiectivele
 • luați legătura cu coach-ul ales și luați-vă timp să vorbiți puțin cu el/ea la telefon pentru a vedea daca există chimie sau dacă poate ajuta
 • stabiliți împreuna programul sesiunii și experimentați coaching-ul profesionist. Sesiunea de coaching poate avea loc face to face sau remote (telefon, skype, zoom etc.)

În România ICF are 116 membri din care 70 acreditați (2 la nivel MCC – Master Certified Coach; 16 la nivel PCC – Professional Certified Coach și 52 la nivel ACC – Associate Certified Coach).

La nivel global sunt 53.300 de profesioniști în coaching aceștia, generând în 2016 un venit de peste 2300 milioane USD (2016 ICF Global Coaching Study). În Europa de Est profesează peste 4500 de coachi care au înregistrat în 2016 venituri de 70 milioane USD, regiunea având un potențial de creștere semnificativ.

Despre Săptămâna Internațională a Coachingului

Săptămâna Internațională a Coachingului (ICW) este o celebrare globală, anuală, a profesiei de coaching. ICW 2018 are loc în perioada 7-13 mai 2018.

Inițiată în 1999 de Jerri N. Udelson, membru ICF, MCC, Săptămâna Internațională a Coachingului are intenția de a educa publicul cu privire la valoarea colaborării cu un coach profesionist și de a recunoaște rezultatele și progresul obținute prin procesul de coaching. Pe parcursul acestei săptămâni coachi din întreaga lume oferă o varietate de activități și servicii pro bono în comunitățile locale pentru a permite și altor persoane să trăiască Experiența de Coaching și beneficiile sale la prima mână.

Despre ICF

ICF este o organizație lider la nivel mondial, non-profit, cu 33.000 de membri si 22.000 de coachi acreditați.  In peste 100 de țări. ICF este dedicată promovării profesiei de coaching prin stabilirea unor standarde de înaltă etică profesională, oferind certificare independentă și construirea unei rețele mondiale de coachi acreditati. Coachingul este un o profesie diferită de terapie, consultanță, mentorat, trainig. ICF definește coachingul ca un parteneriat cu clienții, într-un proces creativ de provocare a gândurilor, care îi inspiră să își maximizeze potențialul personal și profesional.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați http://www.coachfederation.ro/ro/

 

Comentarii (3)
 1. Salutare,

  Sa stiti ca nu merge link-ul de la http://www.coachfederation.ro/ro/. Și e păcat 🙁 Frumoasă inițiativă însă vă rog să o faceți și să conteze.

  Spor,

  Răzvan Nicoara (coach și el)

  • Portal HR spune:

   Mulțumim pentru mesaj, dar articolul este din 2018, inițiativa respectivă nu mai este valabilă, deci aceasta este motivul pentru care nici linkul nu mai este activ.

 2. Bună ziua, Da, am văzut și eu acum. Asa e 🙂 Nu am fost atent!
  Mea culpa 🙂

  Spor,

  Răzvan Nicoară

Adauga comentariu

Cele mai noi

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de carieră din România, Angajatori de TOP care se va desfășura exclusiv în mediul online, pe platforma Hipo.ro. Cu o notorietate de 15 ani pe piața de referință, evenimentul de carieră se adresează tuturor candidaților care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, […]

Detalii

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter