Secțiune susținută de

Cum a fost în Timișoara la cel mai mare târg de joburi Angajatori de TOP

Portal HR \ Actual \ Cum a fost în Timișoara la cel mai mare târg de joburi Angajatori de TOP

Cel mai mare târg de carieră din Banat, Angajatori de TOP, a avut loc pe 18 și 19 octombrie la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara. Evenimentul a reușit să reunească 70 de companii multinaționale și locale care au oferit celor 4.000 de vizitatori prezenți, 3.000 de oportunități de carieră.

Ediția cu numărul 15 Angajatori de TOP Timișoara le-a propus candidaților în căutarea unui loc de muncă rolul de turiști în Orașul Joburilor pentru două zile. Evenimentul de carieră le-a oferit candidaților și angajatorilor un cadru propice pentru a interacționa atât prin intermediul discuțiilor directe, cât și prin cele 12 workshopuri de carieră și IT și 3 conferințe dedicate profesioniștilor IT: Java, Web Development și AI&Machine Learning. În cadrul acestora au participat peste 550 de persoane interesate de dezvoltarea profesională și personală.

În perioada următoare CV-urile candidaților vor fi analizate de specialiștii în recrutare, iar daca se potrivesc cerințelor joburilor, vor fi chemați la un prim interviu. Având în vedere istoricul evenimentului și procesul de follow up pe care îl urmează companiile, organizatorii preconizează că în următoarele 2 săptămâni aproximativ 50% dintre companii îi vor contacta pe candidații cu care au interacționat în cele două zile de eveniment, urmând ca în săptămânile 3-4, ceilalți angajatori să intre în legătură cu potențialii lor colegi.

Care sunt așteptările companiilor în urma participării la ediția din toamnă Angajatori de TOP Timișoara

În urma răspunsurilor angajatorilor la întrebarea “Care sunt așteptările companiei dvs. în urma participării la târgul de carieră Angajatori de TOP?”, au fost menționate importanța comunicării cu candidații, identificarea celor potriviți pentru pozițiile deschise, vizibilitatea brand-ului de angajator în rândul viitorilor angajați, precum și numărul și calitatea CV-urilor depuse de candidații interesați.

“Ne dorim o vizibilitate mai mare pe piața angajatorilor din Timișoara și să ne găsim măcar 50% din candidații targetați. Prezența Cupio la acest târg a fost bine privită de către candidați, ceea ce ne determină să păstrăm tradiția și anul viitor. În speranța că așteptările acestora vor coincide cu așteptările noastre ca angajatori, participarea la astfel de evenimente va fi mereu benefică în procesul de recrutare.” Bianca Potyesz, HR Manager – Cupio

“Ne-am îndeplinit obiectivul de a cunoaște un număr mare de candidați care s-au potrivit perfect în echipele noastre, iar în următoarea perioadă vom susține o serie de interviuri pentru a selecta următorii noștri colegi.” Neli Toader, HR Manager – Berg Software

“Apreciem foarte mult interesul candidaților în ceea ce privește domeniul IT, specific pentru compania noastră. Pe mai departe dorim să implicăm cât mai mullți candidați în proiectele Cognizant Softvision.” Alin Boicu, HR Manager – Cognizant Softvision

“Dorim să ne creem o bază de candidați cu potential de creștere, atitudine bună față de muncă și proiecte și un branding mai bun al firmei.” Mihaela Pleșcan, HRBP – Huawei

Ce spun candidații despre experiența lor din cadrul târgului

„Sunt studentă în ultimul an de facultate și încep să mă gândesc serios la viitoarea mea carieră, de aceea sunt foarte încântată să descopăr la Angajatori de TOP oferte de internshipuri, dar și joburi entry level care mi se potrivesc.”  Elena, candidat Angajatori de TOP Timișoara.

„După părerea mea este mult mai eficient să vii la un târg de joburi și să discuți cu reprezentanții companiei pentru care ai vrea să lucrezi decât să aștepti să apară joburile pe net. Angajatorii mi s-au părut foarte deschiși să răspundă la toate întrebările și deja mi-am depus CV-ul la câteva companii mari din partea cărora aștept cu entuziasm un răspuns cât mai curând.” Tudor, candidat Angajatori de TOP Timișoara.

După ediția din Timișoara, evenimentul Angajatori de TOP continuă cu o nouă ediție în perioada 25-26 octombrie la Sala Palatului, București. Persoanele interesate să participe la Angajatori de TOP București sunt invitate vineri între orele 10:00-18:00 și sâmbătă între orele 10:00-17.00 la cel mai mare eveniment de carieră din Capitală. CV-ul Barcode se poate descărca de pe www.hipo.ro, unde sunt disponibile toate informațiile la secțiunea dedicată evenimentului: https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/bucuresti.

Data articol: octombrie 23, 2019

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam