Secțiune susținută de

Cum a fost la Conferința Business Days: Antreprenori vs. Investitori

Portal HR \ Actual \ Cum a fost la Conferința Business Days: Antreprenori vs. Investitori

Bucurându-se de prezența celebrului Robert D. Hisrich, profesor de antreprenoriat la nivel mondial și director al Centrului Walker pentru antreprenoriat la nivel mondial în cadrul Thunderbird, Conferința Business Days: Antreprenori vs. Investitori a avut loc, în București, pe 26 octombrie 2012.

Temele abordate în cadrul evenimentului Antreprenori vs. Investitori au fost: Cum să pornești cu success o afacere astăzi? Cum să-ți dezvolți în mod fezabil pe termen lung afacerea? Cum să-ți finanțezi creșterea afacerii? Cum să devii un business angel?

Dintre temele menționate, mă voi opri asupra surselor de finanțare a unei afaceri – o temă de interes, abordată din perspectiva unei analize a celor mai bune soluții de finanțare pentru fiecare etapă din ciclul de viață al unei companii. S-a discutat despre atragerea de fonduri de la prieteni sau rude în faza de început, credite bancare, leasing, soluții de capitalizare bursieră, atragerea de investitori, folosirea finanțării prin credit furnizor și alte variante.

Moderatorul sesiunii dedicate surselor de finanțare a fost Marius Ghenea, unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori români din online, care a spus, în introducere, că cei aflați la început de drum, pe calea antreprenoriatului, ar trebui să se gândească și la resursele nemonetare pe care le au la dispoziție: o mașină (a părinților) e o resursă valoroasă, ca și echipamentele IT pe care deja le dețin, telefoane, locația – toate acestea sunt resurse proprii. Și se știe deja că multe povești de succes au început ca o afacere într-un garaj: Apple sau Dell sunt cele mai elocvente exemple, a mai spus Marius Ghenea, amintind și de cei trei P: părinții, prietenii și alți proști – care te-ar putea sprijini financiar atunci când pornești o afacere.

Robert Hisrich, alături de antreprenorii și investitorii Andrei Pitiș, Alexandru Lăpușan, Daniel Vișoiu, Cristian Nacu, Dragoș Roșca, Radu Tudorache și Silviu Hotăran – participanții la această sesiune – au împărtășit experinețele lor antreprenoriale și au dat posibile soluții de finanțare: pe lângă cei trei P, se pot accesa și fonduri europene, granturi, pachete de servicii gratuite pentru startup-uri, concursuri, diferite forme de împrumut bancar, așa-numiții business angels și multe altele. Participarea la asfel de evenimente este o altă posibilă sursă de finațare – pentru simplul motiv că adună laolaltă antreprenori și investitori care pot ajuta alți antreprenori. Networking-ul este o componentă deloc de neglijat, iar asta este valabil în orice domeniu!

Unde găsim surse de finanțare?

Sunt un vânător de antreprenori, căutăm cei mai buni antreprenori, ca să le cumpărăm business-urile. a spus Cristian Nacu. Acesta a mai adăugat: business-urile de care vorbim au beneficiat de majoritatea surselor de finanțare posibile – resurse proprii, datorii bancare, investitori financiari mai mici și, în continuare, din ce în ce mai mari. Deseori, eșecurile în afacerile aflate la început apar ca urmare a nepotrivirii formei de finanțare cu stadiul de dezvoltare al firmei: finanțarea cu bani pe termen scurt pentru planuri pe termen lung are ca efect final reducerea totală a companiei.

Silviu Hotăran a adăugat faptul că aceia care caută sprijin financiar îl vor primi, de cele mai multe ori, în funcție de promisiunile pe care le fac. De aceea, trebuie să existe un echilibru între așteptări și rezultate, între ce promitem și ceea ce realizăm.

Aceia care se întreabă cum pot găsi în România fonduri de venture capital sau private property ar trebui să știe că, în general, prima dovadă că dețin un business intersant este: vă caută ei, nu îi căutați voi! Dacă vreți să vindeți un business sau să atrageți un investitor – participați evenimente, împrieteniți-vă cu antreprenorii sau managerii din companiile din portofoliul acestora, pentru a obține feedback și informații utile. Cifrele afacerii pentru care cauți investitori sunt importante, dar nu esențiale! Cu adevărat important este proiectul, care trebuie să fie convingător. Și încă ceva, ca în orice parteneriat, trebuie să fii pregătit să împarți totul cu investitorii: managementul, profitul, să fii gata să accepți controlul!

Data articol: octombrie 30, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam