Secțiune susținută de

Cum a fost la Strategic Leadership Forum

Portal HR \ Actual \ Cum a fost la Strategic Leadership Forum

Peste 200 de manageri și lideri de organizații au participat la Strategic Leadership Forum, eveniment  organizat de compania de training EXEC-EDU și Learning Network pe 4 și 5 Decembrie 2013, la Hilton. Luis Huete, profesor IESE Business School, împreună cu alți vorbitori de marcă au adus claritate, idei și inspirație în aplicarea principiilor leadership-ului strategic în organizațiile din România.

Strategic Leadership Forum și-a împlinit menirea. Pe de o parte, a oferit participanților o multitudine de idei care pot ajuta un lider să materializeze viziunea asupra afacerii în succes pe termen lung, pe de alta parte,  i-a invitat la introspecție și acțiune. 

Luis Huete a oferit cea mai aplicată definiție a leadership-ului strategic: profitabilitate pe termen lung, dată de o diferențiere sustenabilă. 

Pe scurt, cuvintele cheie ale întregului Forum a fost claritate și încredere

Construiești o relație de durată cu clienții tăi doar atunci când ii asculți, le înțelegi nevoile și livrezi în acord cu promisiunea de valoare pe care le-o faci. Obții implicarea maximă a angajaților, doar dacă le câștigi acestora încrederea în viziunea ta asupra evoluției afacerii. “Știi că ai o echipă când agenda acesteia devine mai importantă decât agendele individuale ale membrilor acesteia” a spus, între altele, profesorul Luis Huete.

Prezentările vorbitorilor au fost o invitație la onestitate. “Nu te poți minți singur toată viața”. “Să ascunzi adevărul sub preș nu-l face să dispară.” Putem deveni credibili în fața celorlalți, în calitate de lideri, doar după ce ne-am câștigat credibilitatea față de noi înșine.

Și-au prezentat perspective aplicate privind leadership-ul, printre alții, Lavinia Rașcă, Director General EXEC-EDU, Dan Bulucea, CEO Google Romania, Monica Iavorschi, Director general Arctic, Dragoș Anastasiu, președintele grupului  Eurolines, Dragoș Petrescu, CEO City Grill, Dragoș Bucurenci.

Dr. Lavinia Rașcă, Director general EXEC-EDU și profesor de strategie, a arătat în deschiderea Forumului: „Trăim o nouă eră, în care competiţia este globală şi depăşeşte graniţele ramurilor. Avantajul competitiv este tranzitoriu. Pentru a conduce afaceri de succes într-un mediu de afaceri  volatil şi plin de incertitudini, liderii au nevoie de noi instrumente strategice, care să-i ajute  să  exploateze cu viteză şi precizie oportunităţile cu durată de viaţă este tot mai scurtă. Ei trebuie totodată să creeze punţi de legătură cu echipa lor, care să-i urmeze cu încredere şi entuziasm. Dorim ca acest eveniment să fie un forum de discuţii care să se axeze pe talentul de strateg al liderului.”

Participanţii au primit cu mult entuziasm ideile și principiile împărtășite în cadrul Forumului. „Un eveniment extraordinar, care aș fi vrut să nu se mai termine. Luis Huete ne-a transmis informații extrem de valoroase despre leadership, relații, succes în activitatea desfășurată. Cu adevărat inspirațional și în același timp foarte practic” a spus Alice Tirsea, Managing Director UCMS Group Romania, în timp ce Mona Ursu, Managing Partner la Brand Fusion a declarat despre Huete că “reușește să te inspire din perspective pe care nu le gândeai. O trecere subtilă de la psihologie la business. Multă emoție, partea de care suntem atât de lipsiți în munca de business.

Data articol: decembrie 13, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam