Secțiune susținută de

Cum evaluăm spiritul de echipă în interviu

Portal HR \ HR Pedia \ Cum evaluăm spiritul de echipă în interviu

Capacitatea de a lucra ca parte a unei echipe, de a colabora eficient cu alți angajați este probabil una din cele mai des menționate pe lista de abilități necesare atunci când recrutăm pentru o poziție vacantă, indiferent de natura acesteia sau de zona funcțională în care urmează să activeze noul angajat.

Ca atare, este firesc să ne punem problema cum putem evalua această abilitate în interviu, care sunt informațiile de care avem nevoie pentru a ne apropia cât mai mult de o imagine corectă a acestei variabile din profilul de competențe, cum ne asigurăm că folosim cele mai eficiente întrebări pentru a evidenția existența sau absența spiritului de echipă în profilul candidatului din fața noastră.

Articolul de pe Careerealism pe care vi-l recomandăm azi vorbește despre 5 astfel de indicatori care ne pot ajuta, odată ce reușim să îi evaluăm, să stabilim în ce măsură discutăm cu un „lup singuratic” sau cu un membru valoros al echipei.

Astfel, deși punctul de vedere al articolului este diferit (se axează mai mult pe ideea de auto-evaluare), credem că poate fi transferat cu succes în economia unui interviu față în față, recrutorul urmând să identifice:

1. În ce măsură candidatul are capacitatea de a se auto-motiva

Discutați despre proiecte deosebite, dar și despre zile plictisitoare, despre idei la care a lucrat împreună cu alți colegi dar și despre momente dificile din carieră. Toate informațiile obținute ar trebui să vorbească semnificativ despre sursa principală a motivației candidatului.

2. Dacă profesionistul interesat de poziția vacantă dă dovadă de flexibilitate

Puneți întrebări despre situații mai puțin obișnuite din care a reușit să iasă schimbând o abordare care funcționa până la momentul acela, descoperiți contexte în care și-a schimbat un punct de vedere în urma discuțiilor cu colegii etc.

3. Cât de pasionat este candidatul de ceea ce face

Dincolo de afirmațiile frumoase, trebuie să găsiți fapte, idei inovatoare, proiecte, realizări concrete; în plus, trebuie să existe o congruență între atitudine și discurs verbal.

Descoperiți și celelalte două indicii ale spiritului de echipă citind tot articolul 5 Key Characteristics Of The Best Team Players.

Data articol: aprilie 15, 2015

Fondată în 2010, Career Advisor este o companie locală de resurse umane, având 3 linii de business: Servicii de Executive Search, Consultanța de Resurse Umane și E-Recruitment. Am dezvoltat în paralel și primul portal local de resurse umane, PortalHR.ro și divese instrumente utile candidaților, cum ar fi CVAdvisor.

Serviciile pe care le oferim se bazează pe expertiza echipei Career Advisor: 7 consultanți cu experiența între 12 – 20 de ani în resurse umane, în companii locale și multinaționale. Consultanții Career Advisor sunt licențiați în Hogan Assessment, Human Synergistics, Thomas International. Sectoarele pentru care lucram: Bunuri de Larg Consum, Servicii Financiare, Tehnologie & Telecomunicații, Farma, Servicii Medicale, Industrie si Servicii Financiare.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam