Hot Now

Cum evaluăm spiritul de echipă în interviu

15 04 2015, Career Advisor , Comenteaza, 6.599 afisari

Capacitatea de a lucra ca parte a unei echipe, de a colabora eficient cu alți angajați este probabil una din cele mai des menționate pe lista de abilități necesare atunci când recrutăm pentru o poziție vacantă, indiferent de natura acesteia sau de zona funcțională în care urmează să activeze noul angajat.

Ca atare, este firesc să ne punem problema cum putem evalua această abilitate în interviu, care sunt informațiile de care avem nevoie pentru a ne apropia cât mai mult de o imagine corectă a acestei variabile din profilul de competențe, cum ne asigurăm că folosim cele mai eficiente întrebări pentru a evidenția existența sau absența spiritului de echipă în profilul candidatului din fața noastră.

Articolul de pe Careerealism pe care vi-l recomandăm azi vorbește despre 5 astfel de indicatori care ne pot ajuta, odată ce reușim să îi evaluăm, să stabilim în ce măsură discutăm cu un „lup singuratic” sau cu un membru valoros al echipei.

Astfel, deși punctul de vedere al articolului este diferit (se axează mai mult pe ideea de auto-evaluare), credem că poate fi transferat cu succes în economia unui interviu față în față, recrutorul urmând să identifice:

1. În ce măsură candidatul are capacitatea de a se auto-motiva

Discutați despre proiecte deosebite, dar și despre zile plictisitoare, despre idei la care a lucrat împreună cu alți colegi dar și despre momente dificile din carieră. Toate informațiile obținute ar trebui să vorbească semnificativ despre sursa principală a motivației candidatului.

2. Dacă profesionistul interesat de poziția vacantă dă dovadă de flexibilitate

Puneți întrebări despre situații mai puțin obișnuite din care a reușit să iasă schimbând o abordare care funcționa până la momentul acela, descoperiți contexte în care și-a schimbat un punct de vedere în urma discuțiilor cu colegii etc.

3. Cât de pasionat este candidatul de ceea ce face

Dincolo de afirmațiile frumoase, trebuie să găsiți fapte, idei inovatoare, proiecte, realizări concrete; în plus, trebuie să existe o congruență între atitudine și discurs verbal.

Descoperiți și celelalte două indicii ale spiritului de echipă citind tot articolul 5 Key Characteristics Of The Best Team Players.

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter