Hot Now

Cum evaluăm spiritul de echipă în interviu

15 04 2015, Career Advisor , Comenteaza, 4.949 afisari

Capacitatea de a lucra ca parte a unei echipe, de a colabora eficient cu alți angajați este probabil una din cele mai des menționate pe lista de abilități necesare atunci când recrutăm pentru o poziție vacantă, indiferent de natura acesteia sau de zona funcțională în care urmează să activeze noul angajat.

Ca atare, este firesc să ne punem problema cum putem evalua această abilitate în interviu, care sunt informațiile de care avem nevoie pentru a ne apropia cât mai mult de o imagine corectă a acestei variabile din profilul de competențe, cum ne asigurăm că folosim cele mai eficiente întrebări pentru a evidenția existența sau absența spiritului de echipă în profilul candidatului din fața noastră.

Articolul de pe Careerealism pe care vi-l recomandăm azi vorbește despre 5 astfel de indicatori care ne pot ajuta, odată ce reușim să îi evaluăm, să stabilim în ce măsură discutăm cu un „lup singuratic” sau cu un membru valoros al echipei.

Astfel, deși punctul de vedere al articolului este diferit (se axează mai mult pe ideea de auto-evaluare), credem că poate fi transferat cu succes în economia unui interviu față în față, recrutorul urmând să identifice:

1. În ce măsură candidatul are capacitatea de a se auto-motiva

Discutați despre proiecte deosebite, dar și despre zile plictisitoare, despre idei la care a lucrat împreună cu alți colegi dar și despre momente dificile din carieră. Toate informațiile obținute ar trebui să vorbească semnificativ despre sursa principală a motivației candidatului.

2. Dacă profesionistul interesat de poziția vacantă dă dovadă de flexibilitate

Puneți întrebări despre situații mai puțin obișnuite din care a reușit să iasă schimbând o abordare care funcționa până la momentul acela, descoperiți contexte în care și-a schimbat un punct de vedere în urma discuțiilor cu colegii etc.

3. Cât de pasionat este candidatul de ceea ce face

Dincolo de afirmațiile frumoase, trebuie să găsiți fapte, idei inovatoare, proiecte, realizări concrete; în plus, trebuie să existe o congruență între atitudine și discurs verbal.

Descoperiți și celelalte două indicii ale spiritului de echipă citind tot articolul 5 Key Characteristics Of The Best Team Players.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Toamna aceasta, comunitatea IT din România este invitată să participe la DevCon Live – cea mai mare serie de conferințe de tehnologie, desfășurate în mediul online. Inspirat de DevTalks Reimagined și parte din DevTalks România, DevCon Live este un hub de tehnologie ce va fi activ toată luna noiembrie  și va susține 4 săptămâni pline […]

Detalii

Câştigul salarial mediu net lunar la nivelul economiei naţionale a fost anul trecut de 2.986 lei, în creştere cu 13% (+344 lei) comparativ cu anul precedent, iar câştigul salarial mediu brut lunar a fost 4.853 lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate vineri. Conform INS, angajatorii au cheltuit în medie, într-o lună, 5.092 lei […]

Detalii

Apărută de curând la Publica, cartea Catalizatorul de Jonah Berger se adresează tuturor celor care doresc să catalizeze schimbarea. Ea oferă un solid mod de gândire și o varietate de tehnici care pot să conducă la rezultate extraordinare. Fie că încercați să schimbați o persoană, să transformați o organizație ori să schimbați modul în care […]

Detalii

45 de studenți proveniți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au promovat, cu succes, cea de-a noua ediție a Școlii de Vară organizată de LIBERTY Galați. Timp de 10 săptămâni, studenții au fost angajați cu drepturi depline și au lucrat alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pe proiecte reale, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter