Hot Now

Cum poți face #EducatieAltfel de la distanță

28 05 2020, Portal HR , Comenteaza, 363 afisari

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar.

Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o împreună cu echipa Vertiv. Odată cu intrarea în starea de urgență în luna martie, am adaptat un program de educație gândit 100% pentru offline într-un program de educație online cu 10 sesiuni de training interactive ce pregătesc studenții pentru primul loc de muncă și profesorii pentru a înțelege mai bine piața muncii” declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE – Construiește cu pasiune și cadru didactic asociat în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Cum poți face educație interactivă de la distanță?

Programul FUTURE, al cărui scop principal e dezvoltarea de competențe soft precum comunicarea, lucrul în echipă, găsirea de soluții și adaptabilitatea, se află deja la ediția numărul 3 și se desfășoară cu susținerea companiei Vertiv în Cluj-Napoca. Timp de 6 luni, studenții – profesorii – angajatorii trebuiau să se întâlnească săptămânal în sesiuni de training pentru a pregăti studenții pentru piața muncii.

Noi iubim să lucrăm cu post-it-uri, cu podeaua și pereții, nu folosim prezentări de tip PowerPoint și preferăm să livrăm informația sub formă de exercițiu interactiv. Chiar și în online am reușit să nu avem prezentări statice și să nu livrăm conținut static. Am intrat într-o cursă a înarmării, înarmare cu soluții digitale păstrând interactivitatea și învățarea activă ca element de bază” a continuat Călin Crețu, co-fondatorul programului FUTURE.  

Trainerii FUTURE au înlocuit post-it-urile cu soluții vizuale de lucru în echipă precum Jamboard, MURAL, Google Forms, Padel, sau Menti, au împărțit participanții în echipe și au strâns feedback, văzut de traineri ca „fiind necesar pentru adaptarea și îmbunătățirea continuă a întâlnirilor”.

„Contextul actual ne-a determinat să adaptăm o mulțime de procese legate de recrutare, în moduri la care, înainte, nici nu puteam visa. Colaborarea a fost însă cheia – după numeroase discuții despre felul în care am putea transforma programul FUTURE, echipa a conturat o abordare interactivă, online, orientată către oameni, care a permis atingerea obiectivelor asumate atât de către studenți, cât și de către Vertiv. Într-un timp foarte scurt, adaptându-ne și testând diferite metode, am găsit noi moduri de a interacționa, de a implica și de a sprijini studenții în călătoria lor către viața de angajat. Nu a fost întotdeauna ușor, fiindcă în mediul online atenția este mai redusă, barierele de limbaj devin mai accentuate, iar discuțiile în grupuri mici sunt mai dificil de realizat, însă feedback-ul primit ne-a depășit așteptările. Astfel, am ajuns la concluzia că noile metode de predare ar putea deveni standardul pentru training-urile și exercițiile viitoare de dezvoltare personală,” a spus James Lambert, Head of Talent Acquisition, EMEA în cadrul companiei Vertiv.

„Strategia online ne-a ajutat să construim și EDUSPACE”

În pofida restricțiilor, programul FUTURE a avut până acum 10 sesiuni de training săptămânale a câte două ore fiecare și activități 100% practice prin care studenții și profesorii au înțeles cum arată structura unei companii, ce activități există în departamente, au simulat interviuri de angajare și s-au pregătit pentru primele 3 luni în interiorul unei companii. Feedback-ul pozitiv al participanților i-a ajutat pe organizatori să construiască un nou concept: EDUSPACE – #Împreună pentru educație, festivalul de educație în online cu 12 sesiuni de training gratuite pentru studenți – profesori – angajatori. Desfășurat în luna aprilie, EDUSPACE a reunit peste 900 de participanți.


Construiește cu pasiune

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune se desfășoară pe o perioadă de 6 luni la Cluj-Napoca și include sesiuni de training săptămânale cu studenții înscriși în program, activități în colaborare cu compania Vertiv, precum și întâlniri online de lucru cu profesorii și angajatorii. 

Mădălina Hodorog și Călin Crețu sunt trainerii care susțin activitățile din cadrul programului FUTURE. De 8 ani, ei dezvoltă programe pentru tineri prin educație experiențială, iar împreună predau în calitate de cadre didactice asociate în cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Investițiile cumulate ale guvernelor și companiilor în îmbunătățirea competențelor și recalificarea forței de muncă ar conduce la  o creștere a  PIB global cu 6,5 trilioane de dolari și ar crea 5,3 milioane de locuri de muncă până în 2030, potrivit raportului “Upskilling for Shared Prosperity”, lansat la Davos de PwC și Forumul Economic Mondial. China […]

Detalii

40% dintre angajați spun că acasă au lucrat mai mult și mai eficient Sondaj Undelucram.ro despre impactul pandemiei asupra angajaților și angajatorilor Marketingul și HR-ul, departamentele cele mai afectate de pandemie O treime dintre companii au făcut disponibilizări 1 din 5 angajați și-a pierdut locul de muncă Persoanele necalificate și cu studii medii – cei […]

Detalii

Modificările recente aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor, consideră majoritatea respondenților (56%) în cadrul unui sondaj realizat de PwC România, iar facilitatea care va fi aplicată de cele mai multe companii (67%) vizează beneficiile pentru angajații aflați în telemuncă. Astfel, doar 8% dintre participanți au spus că modificările nu le sunt utile, în vreme […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE continuă seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council și organizează marți 26 ianuarie, între orele 15:00-17:30, cu o nouă ediție „Cybsersecurity and Digital Resilience”. Acest webcast explorează în principal modalitățile de asigurare și de menținere a securității cibernetice în această perioadă și în viitorul apropiat, dar și […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter