Secțiune susținută de

Cum să citeşti printre rânduri

Portal HR \ HR Pedia \ Cum să citeşti printre rânduri

Departamentul de HR nu se reduce numai la procese de selecţie şi recrutare de personal, managementul talentelor sau training, dezvoltarea de personal sau evaluarea personalului. HR-ul este cu şi despre oameni, HR-ul are şi partea sa amuzantă, pentru că în spatele funcţiilor, al multor responsabilităţi stau oamenii care ştiu (sper) să privească şi latura amuzantă a problemelor.

Şi pentru că este weekend şi e firesc să ne relaxăm, m-am gândit că ar fi util să ne destindem cu câteva glume din zona HR-ului.

Ştiu managerii de HR să citească printre rânduri? Să ne gândim la angajaţii cu care interacţionăm zilnic, la abilităţile lor de a expune diferite probleme/intervenții/idei (uşor) în favoarea lor, aceștia se pot dovedi a fi artiști desăvârșiți. O situație de genul acesta este cea a interviului de angajare, mai ales atunci când candidații sunt stăpâni ai artei convingerii (sau încearcă să fie). Doar au nevoie să treacă cu brio interviul, nu?

Iată câteva răspunsuri, adesea cu substrat, ale candidaţilor:

De ce ai plecat de la jobul anterior?

Ce spune candidatul: Am simțit că abilitățile și talentele mele nu mai erau folosite la adevărata lor valoare.

Ce gândește: Era groaznic.

Ce slăbiciuni ai?

Ce spune: Muncesc foarte mult, efectiv sunt dependent de muncă și nu știu când să mă opresc.

Ce gândește: Nu mă pot concentra mai mult de 5 minute, urăsc orice formă de autoritate și – de cele mai multe ori – adorm la birou.

Ce înseamnă succesul pentru tine?

Ce spune: Succesul este atunci când reuşesc să fac ceva diferit, ceva care contează, succesul înseamnă să găseşti o echipă de oameni şi împreună să aducem profit firmei/organizaţiei.

Ce gândește: Să nu trebuiască să mă scol din pat dimineața doar ca să aibă cine să te lingușească la birou.

Ţi s-a întâmplat să te superi pe colegii tăi de birou?

Ce spune: Nimic nu mă supără mai tare ca atunci când un coleg nu-şi asumă responsabilitatea, când pierde vremea sau trişează. Da, câteodată mă supăr pe colegii mei.

Ce gândește: Eu nu mă supăr/enervez, mă asigur că suntem chit.

Dacă aveţi momente amuzante din timpul interviurilor pe care aţi vrea să le împărtăşiţi, puteţi lăsa un comentariu, indiferent de postura în care v-aţi aflat: candidat sau evaluator.

Pentru și mai multe „citiri printre rânduri”, parcurgeți tot articolul Read Between The Lines

Data articol: aprilie 27, 2013

Îmi plac jocurile de cuvinte, sunt pasionată de HR, social media și tehnologie. Vorbesc moderat, însă prefer mai mult să ascult oamenii şi sunt foarte curioasă să descopăr permanent ceva nou. Creativă din fire, pot găsi destul de uşor soluții diferitelor probleme cărora le văd şi partea pozitivă. Cred în oameni şi în puterea lor de a se dezvolta.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam