Hot Now

Cum să „facem rost” de timp

24 11 2016, Cristina Otel , Comenteaza, 2.627 afisari

Trăim viața în viteză și avem multe de făcut mereu. Iată un motiv în plus să investim timp în planificarea treburilor importante și în prioritizarea corectă.

În cazul în care vi s-a întâmplat vreodată să vă doriți o zi cu vreo 30 de ore în loc de cele 24 disponibile, în cele ce urmează puteți găsi 7 posibile surse de timp:

  • renunțați la multitasking – am dedicat un întreg articol acestui subiect aici, așa că nu reiau în detaliu, dar, când vine vorba de activități care necesită atentie, creierul nostru se poate concentra la câte un lucru pe rând.
  • evitați întreruperile – mai ales dacă tocmai vă apucați de o sarcină dificilă sau neplacută pe care ați tot amânat-o. Închideți mail-ul, chat-ul, telefonul sau orice aplicație care vă poate distrage atenția până terminați ce aveți de făcut. Veți economisi mult timp.
  • filtrați informațiile care ajung la voi – în era Internetului, nici nu mai trebuie să ne abonăm pentru a primi mail-uri cu oferte, știri, anunțuri. E suficient să accesăm diverse pagini și ne trezim cu inbox-ul plin de vești care nu ne interesează. Dezabonați-vă de la orice nu prezintă interes ca să reduceți volumul de mail-uri printre care trebuie să căutați eventualele mesaje pe care chiar le așteptați.
  • organizați-vă și asigurați-vă că fiecare lucru își are locul său – Se spune că, în medie, 13 minute/zi doar căutăm: mail-uri, documente, haine, chei, etc. Un calcul simplu arată că într-un an se adună 3 zile în care doar căutăm, iar în 5 ani…2 săptămâni. Cam mult timp irosit, nu? La fiecare curs de time management, însă, participanții îmi spun că 13 minute/zi e puțin…
  • faceti lucrurile altcândva decât o fac toți ceilalți – multe familii merg vineri seara sau în weekend la hipermarket pentru cumpărăturile săptămânale. Oricât de mult ne-am grăbi printre rafturi, la final ne adunăm cu toții la coada de la casele de marcat, unde așteptarea poate fi foarte lungă uneori. Propunerea e valabilă cu atât mai mult în perioada sărbătorilor de iarnă când toată lumea aleargă după cadouri și mâncare. Metoda funcționează bine și în cazul mersului la birou. În funcție de locul de muncă unde lucrați, poate vă puteți organiza programul în așa fel încât să plecați puțin mai devreme sau puțin mai târziu spre serviciu, ca să evitați ora de vârf din trafic sau de la metrou.
  • analizați-vă obiceiul de a sta la televizor – câte seriale urmăriți? Emisiuni? Ce beneficii vă aduc? Cred că fiecare dintre noi are câte un serial sau emisiune preferată. Nu zic să nu vă uitați. Și noi ne uităm la câte un episod din vreun serial seara, după ce culcăm copilul, în timp ce călcăm hainele pentru a doua zi. Dar, dacă aveți o listă lungă de astfel de seriale și emisiuni, ați putea “face rost” de mult timp dacă ați face o selecție a lor.
  • treziți-vă mai devreme – ca să includeți în program alte activități sau pur și simplu timp pentru voi. Poate fi dificil la început, dar, dacă aveți lucruri importante de făcut, sunt sigură că veți găsi motivația necesară să o faceți. Dar despre motivație vorbim cu altă ocazie… ????

Voi de unde mai faceți rost de timp?

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță o nouă schimbare în cadrul echipei locale de management, prin numirea lui Vlad Vlădescu în funcția de East Balkans Snacks Marketing Manager. „Sunt încântat să preiau acest rol și să lucrez în continuare cu echipa noastră talentată pentru a dezvolta strategii care să creeze […]

Detalii

Astăzi, pe o piață din ce în ce mai competitivă, brandul de angajator joacă un rol strategic în promovarea și poziționarea companiilor, dar și în atragerea de talente noi și păstrarea angajaților valoroși actuali. Pe 5 aprilie, Employer Branding Conference 2023, cel mai important eveniment de profil din România, oferă profesioniștilor din HR oportunitatea de […]

Detalii

Discuțiile despre salarii sunt în general tabu, însă în ultimii doi ani, dorința României de a se alinia la tendințele europene privind transparentizarea salariilor a dus către conversații mai deschise, astfel încât angajații să fie conștienți de valoarea lor din punct de vedere profesional. În acest sens, 9 din 10 angajați spun că își doresc […]

Detalii

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter