Secțiune susținută de

Cum scrii un plan de afaceri care să atragă finanțare

Portal HR \ Evenimente \ Cum scrii un plan de afaceri care să atragă finanțare

S-a dat startul ediției din 2013 a Business Mentoring Program, program de mentorat în afaceri la nivel de MBA, care se adresează managerilor, antreprenorilor și intraprenorilor și care a debutat cu seminarul de marketing, sub atenta îndrumare a lui Bill Aulet, Managing Director, Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship.

Seminarul reunește oameni de comunicare, project manageri, top manageri, business developeri din renumite companii de IT, recrutare, publicitate, dar și antreprenori din domenii precum turism, promovare online, curierat. Studiile de caz și exercițiile realizate în timp real au asigurat interactivitatea și schimbul de experiență între participanți, ceea ce a facilitat generarea de idei și tactici inovatoare pentru dezvoltarea unei strategii de marketing.

Următorul workshop, cel dedicat strategiilor de vânzări globale, pentru care înscrierile sunt încă deschise, se va desfășura în perioada 20-21 martie și îl va avea ca mentor pe Ken Morse, profesor în cadrul MIT și lider de performanță în vânzările globale, cu peste 35 de ani de experiență în managementul vânzărilor.

Participanții vor fi mentorați de Ken, vor analiza studii de caz, vor lucra pe strategii concrete de vânzări globale, vor învăța care sunt elementele de succes ale unui plan de afaceri care să atragă investitori, dar vor afla și secretele recrutării unei echipe de vânzări de top. La finalul seminarului, informațiile acumulate vor putea fi testate într-un “elevator pitch” de 55 de secunde în fața unor investitori invitați care vor oferi feedback și vor evalua abilitățile fiecărui participant.

„Capacitatea companiilor de a ști cu exactitate care sunt clienții lor țintă și de a elabora un plan pentru a gestiona resursele organizației lor cu scopul de a crea valoare este ceea ce distinge marile companii de firmele mediocre. Dezvoltarea unui plan care folosește resursele organizației pentru a dezvolta produse sau servicii este drumul sigur către succesul companiei. În acest workshop, veți învăța tehnici pentru a dezvolta un astfel de plan care va genera o creștere exponențială a veniturilor și profiturilor” este de părere Ken Morse, profesor de antreprenoriat la MIT și mentor în cadrul BMP.

Ken Morse este, printre altele, antreprenor în serie, președinte al Entrepreneurship Ventures Inc., Managing Director fondator al Centrul de Antreprenoriat de la Massachussetts Institute of Technology (MIT), profesor invitat la Facultatea de Business ESADE din Barcelona și membru invitat al Consiliului Naţional pentru Consultanta în Inovare și Antreprenoriat creat recent de Președintele Barack Obama. De asemenea, este șeful Catedrei de Antreprenoriat, Inovare și Competitivitate la Universitatea Tehnologică Delft (Olanda) și susține workshop-uri de business în Europa, Liban, Arabia Saudita, Pakistan, Noua Zeelanda, Quebec și S.U.A., de peste 8 ani.

Business Mentoring Program este un program de training a cărui curriculă este gândită la nivelul de complexitate și exigență corespunzător unui MBA. Seminariile programului sunt susținute de către profesori de prestigiu de la două dintre cele mai importante centre de învățământ din lume: Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship și INSEAD. Programul este implementat și dezvoltat în România de către Fundația Post-Privatizare.

Numărul de locuri în cadrul programului este limitat. Înscrierea se face în urma completării unui formular disponibil pe site-ul www.businessmentoring.ro. Tot aici se pot găsi informații suplimentare despre Business Mentoring Program, calendarul workshop-urilor și modalitatea de participare.

Data articol: martie 15, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam