Hot Now

Curs deschis de publicitate online

27 11 2012, Portal HR , Comenteaza, 5.218 afisari
Dacă ești Brand manager, marketing manager, proprietar de magazine online sau de afaceri pe Internet, buyer si planner media online, vânzator de media online / publisher online, specialist din agenții interactive, de media, de PR online etc., cursul de publicitate online ținut de Doru Panaitescu ar trebuie să fie pe lista ta de „lucruri de făcut”.
Ce conține cursul?
  • aplicații practice din strategiile de marketing și comunicare folosite în advertisingul online și digital.
  • creativitatea eficientă în campaniile de advertising în noile media digitale
  • avantajele oferite de noile oportunități de marketing prin tehnologia mobila
  • digital planning
  • tendințe în publicitatea în mediul online și mobil
  • soluții concrete de eficientizare a publicității online prin soluții de adserving
  • “tips and tricks” specifice industriei de online advertising
  • soluții concrete pentru magazine online, afaceri cu prezență online cât și pentru branduri din FMCG/retail/IT/auto/banking etc

Abordarea neconvenţională, structura logică şi foarte prietenoasă a cursului, dar şi exemplificările sau studiile de caz foarte  concludente, fac din cursul lui Doru Panaitescu o experienţă mai mult decât tentantă.

Putem vorbi despre o adevărată invitaţie la aprofundarea unor noţiuni, tipuri de strategie şi activităţi uzuale în publicitatea online.

Numărul temelor şi maniera de predare a informaşiilor cuprinse în curs îl fac foarte accesibil mai multor categorii de specialişti implicaţi în industria comunicării.

Cursurile vor fi organizate in urmatoarele zile:

Curs intensiv de publicitate online (12 module) se desfășoară în București pe 4-5 decembrie 2012 (12 locuri) Inscrie-te aici.

Ca noutate, cursurile ținute începând cu luna octombrie 2012 au 12 în loc de 10 module în cele două zile de curs, acoperind mai bine și mai mult problematica actuală a campaniilor de publicitate online. Suplimentar, în pachetul de curs intră și un pachet de 4 ore de consultanță oferite separat fiecărui cursant, la maxim două luni după efectuarea propriu-zisă a cursului.

Având în vedere numărul limitat de locuri, vă recomandăm să vă înscrieți din timp. Pentru înscrieri puteți folosi formularul de inscriere de pe site (nu uitați să menționați în rubrica de observații perioada pentru care va înscrieți).

Abonații PortalHR beneficiază de o ofertă specială: o reducere de 15% față de prețul de listă dacă introduc în câmpul de reducere din formularul de înscriere codul „HR12”.  De asemenea, prețul de listă al cursului a fost rotunjit în favoarea clientului, factura fiind nepurtătoare de TVA. Reducerea este valabilă pentru ediția din 4-5 decembrie 2012.

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 2-6 martie, Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) pregătește cea de-a IX-a ediție a proiectului Spring IT. SiSC este cea mai veche organizație studențească din Academia de Studii Economice din București, care a realizat peste 200 de proiecte, desfășurate cu succes, în decursul a 23 de ani de […]

Detalii

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter