Curs intensiv de descoperire, stimulare și dezvoltare a creativității: Creative Fitness Studio
V-ați gândit vreodată cât de importantă este creativitatea în viața noastră personală și profesională? Și când vorbim de creativitate, ne referim la abilitatea ființei umane de dezvolta idei pentru a rezolva probleme și a exploata oportunități. În contextual actual, în care problemele sunt multe și resursele puține, creativitatea e o abilitate esențială. Aceia care sunt conștienți de rolul creativității în viața lor profesională și personală și doresc să își dezvolte potențialului lor uman individual pot opta pentru Creative Fitness Studio – un curs intensiv de descoperire, stimulare și dezvoltare a creativității.
Creative Fitness Studio este un proiect al Fundației Friends For Friends și se desfășoară în patru sesiuni, pe parcursul unei luni. Tehnicile deprinse pot fi aplicate atât în viața personală, cu soluții pentru: time management, relaționarea cu familia și prietenii sau probleme legate de finanțele personale, cât și la birou, în ședințe de strategie și brainstorming, găsirea unor soluții, îmbunătățirea proceselor de lucru în echipă sau cultura organizațională.
Antrenori sunt Sandra Ghițescu (trainer, consultant în comunicare, public speaker și unul dintre cei mai activi networkeri în industrii creative) și Vlad Tăușance (scriitor, jurnalist, strategic planner și public speaker).
Sandra Ghițescu a răspuns întrebărilor noastre și ne-a oferit câteva informații interesante:
Cui se adresează Creative Fitness Studio?
Vârstele celor care au participat până acum au mers de la 20 la 50+, domeniile de activitate de la marketing și comunicare la IT, distribuție sau logistică, din mediu corporatist sau ONG, de la profesioniști cu experiență în domeniu la studenți, antreprenori, freelanceri sau persoane la răscruce de carieră care caută un drum nou. Numitorul comun a fost dorința de a rezolva mai ușor probleme, de a genera mai multe idei de rezolvare. Pe scurt, cursul răspunde nevoii de a “știi de unde să o apuci” atunci când ești blocat sau când ai puține resurse la îndemână, de a trece de la “nu se poate” la “hai să vedem cum facem”.
Am înțeles că se pot aplica tehnicile deprinse și în viața personală, cu soluții pentru: time management, rezolvarea unor probleme, relaționare cu familia și prietenii sau finanțe personale. Chiar se pot deprinde aceste tehnici în cele patru sesiuni ale cursului?
Absolut. Tehnicile pe care le propunem sunt articulate într-o structură firească și intuitivă, iar participanții primesc un set de cărți de joc ce cuprinde toate exercițiile din cadrul antrenamentului. Trecem împreună prin fiecare pas al procesului, iar la final avem o sesiune de recapitulare în care fixăm cele învățate. După cele patru sesiuni, participanții au un “șablon” de abordare a oricărei probleme.
Câte cursuri similare au avut loc până acum (de cât timp le organizați)?
La proiect lucrăm din ianuarie, am deschis porțile în aprilie și am desfășurat 3 module până acum, cel care începe pe 16 octombrie este al 4-lea. În paralel cu aceste sesiuni publice am mai organizat o sesiune personalizată de coaching pentru creativitate cu o echipă din domeniul social și la sfârșitul lunii avem un antrenament dedicat pentru o companie de distribuție.
Câte persoane participă la curs?
Putem primi un maxim de 26 de persoane. Grupele de până acum au variat între 17 și 22 de oameni.
Cum se desfășoară cursul (ca un workshop – sau e teoretic?)
Este foarte aplicat. Partea teoretică este foarte simplă, în cea mai mare parte a timpului ne concentrăm pe exerciții practice și studii de caz. E ca la sală: îți arătăm mișcarea și-ți explicăm la ce ajută, apoi facem repetări împreună până te prinzi cum să o faci și tu corect. Doar că nu lucrăm cu bicepșii, ci cu neuronii!
Cât de importantă este creativitatea pentru individ? Poate fi antrenată?
Creativitatea este abilitatea ființei umane de dezvolta idei pentru a rezolva probleme și a exploata oportunități. În contextual actual în care problemele sunt multe și resursele puține, noi credem că e o abilitate esențială. Faptul că ea poate fi antrenată, că e o “obișnuință” care se deprinde este demonstrat științific.
Programul cursului:
Marți 16 octombrie, 19:00 – 21:30 – Introducere și Analiză Creativă
Sâmbătă 20 octombrie, 10:00 – 17:00 – Generare de Idei și Dezvoltarea Ideilor, Sesiune de Inspirație (lunch inclus in program)
Marți 23 octombrie, 19:00 – 21:30 – Implementare Creativă
Sâmbătă 3 noiembrie, 14:00 – 18:00 – Recapitulare și Sesiune de Inspirație
Prețuri:
Pachet Single pentru o persoană – 150 euro
Ai parte de 2 pachete speciale
Pachet Friends de 2 persoane / discount 15 % = 255 euro
Pachet 4 Friends pentru 4 persoane/ discount 25% = 450 euro
Plata se face până pe 12 octombrie, prin transfer bancar la cursul valutar BNR din ziua plăţii sau cash (la sediul FFFF).
Numărul contului în care trebuie să faci plata este: RO70 BACX 0000 0003 5572 9000 (cont în RON deschis la Unicredit Ţiriac Bank, titularul contului: Fundația Friends For Friends). Adaugă la detalii de plată “Creative Fitness Studio”.
Programul se desfășoară în Mansarda Fundației: Str. Brezoianu nr. 4, et. 4.
Pentru mai multe informații accesează această pagină.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam