Hot Now

Cursurile de programare pentru copii Logiscool se mută online

24 03 2020, Portal HR , Comenteaza, 392 afisari

Una din școlile care s-a adaptat rapid noului context provocat de COVID-19 este Logiscool, Școala Internațională de Programare pentru Copii și Adolescenți. În mai puțin de o săptămână, Logiscool și-a transformat o parte din cursuri în format online și a luat măsuri astfel încât copiii să poată continua activitatea chiar de la ei de acasă.

Elevii din cele 35 de centre Logiscool din București și din țară vor putea participa și la sesiunile online LIVE alături de instructori, care își propun să recreeze atmosfera și interacțiunea din sălile de curs. Peste 30 de instructori din echipa Logiscool au dedicat mai bine de 200 de ore pentru a crea noile tutoriale video înregistrate, care sunt disponibile deja elevilor.

Echipa Logiscool lucrează și la un program de responsabilitate socială prin care să sprijine cu burse cursanții care provin din familii ale căror venituri au fost afectate din cauza pandemiei de COVID-19.

Logiscool România, Școala Internațională de Programare pentru Copii și Adolescenți, oferă elevilor înscriși din toată țara cursuri online pentru a putea continua procesul de învățare, în contextul închiderii școlilor, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus. Cursurile Logiscool au fost suspendate în data de 11 martie,  odată cu închiderea școlilor publice. 

Noile cursuri online: Sesiuni live și tutoriale video înregistrate

Pentru a menține interacțiunea dintre elevi și instructori, începând din această săptămână, elevii înscriși la Logiscool vor participa la sesiuni live de învățare, care reiau procesul de predare într-un format online, interactiv, care să recreeză atmosfera sălilor de curs.  

“Ne așteptam ca peste 10.000 de elevi să urmeze cursurile noastre online în această perioadă.”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Cursurile Logiscool sunt disponibile și sub formă de lecții video înregistrate, accesibile din platforma de studiu Scoolcode. Înregistrările cu instructorul le permit elevilor să urmăreascălecția în propriul ritm, să pună pauză în orice moment ca să revadă indicațiile și explicațiile instructorului.

„Am lucrat intens alături de echipa educativă internațională și cea din România pentru a găsi soluții la nevoile și limitările tuturor elevilor noștri. Doar în România, în ultimele zile, peste 30 de instructori s-au mobilizat și și-au dedicat mai bine de 200 de ore pentru a filma și edita primele lecții, care sunt disponibile deja elevilor. În completarea sesiunilor live, platforma noastră educativă va fi actualizată săptămânal cu noi lecții, conform programei, până la reluarea activității în sălile de curs”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Elevii care nu au acces la un laptop acasă îl pot împrumuta de la Logiscool.

Totodată, Logiscool România va oferi posibilitatea celor care nu dispun de echipamentele electronice necesare pentru a urma lecțiile online să împrumute laptopurile școlii (în limita disponibilității), astfel încât copiii să poată continua cursurile.

Părinții vor avea parte de suportul necesar pentru a configura laptopurile pentru accesarea platformei de învățare Logiscool. 

Noi burse de studiu pentru familiile care se confruntă cu probleme pe fondul pandemiei COVID-19

Logiscool mai anunță că lucrează și la dezvoltarea unor burse prin care să sprijine copiii  care provin din familii ce se confruntă cu probleme și ale căror venituri au fost afectate pe fondul pandemiei de COVID-19, să-și finalizeze cursurile.

„Ținem legătura cu sute de părinți în aceste zile și știm care sunt temerile cu care se confruntă. Luăm în calcul un sistem de amânare a plăților, cât și de dezvoltare de burse de studiu Logiscool, prin care copiii din familiile afectate financiar în această perioadă să poată să-și continue studiile. Este bine ca aceștia să-și continue studiile, să rămână conectați cu colegii și comunitatea lor, iar noi ne străduim să ajutăm cu tot ce putem.”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Despre Logiscool România

Logiscool România oferă cursuri de programare și robotică pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani.

Logiscool România a fost înființată în prima parte a anului 2018 și numără 35 de școli de programe la nivel național, dezvoltate în sistem de franciză, fiind prezentă în București și Ilfov cu 11 centre, în Cluj, Craiova și Timișoara cu câte două centre și cu câte un sediu în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu și Târgu Mureș.

Logiscool România face parte din o rețea internațională de centre educaționale, prezentă în peste 16 țări din Europa, America și Asia. Până acum, peste 50.000 de copii au participat la cursurile, taberele și evenimentele conexe oferite de Logiscool, descoperind programarea într-un mediu plăcut și inspirațional.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter