Hot Now

Cursurile de programare pentru copii Logiscool se mută online

24 03 2020, Portal HR , Comenteaza, 286 afisari

Una din școlile care s-a adaptat rapid noului context provocat de COVID-19 este Logiscool, Școala Internațională de Programare pentru Copii și Adolescenți. În mai puțin de o săptămână, Logiscool și-a transformat o parte din cursuri în format online și a luat măsuri astfel încât copiii să poată continua activitatea chiar de la ei de acasă.

Elevii din cele 35 de centre Logiscool din București și din țară vor putea participa și la sesiunile online LIVE alături de instructori, care își propun să recreeze atmosfera și interacțiunea din sălile de curs. Peste 30 de instructori din echipa Logiscool au dedicat mai bine de 200 de ore pentru a crea noile tutoriale video înregistrate, care sunt disponibile deja elevilor.

Echipa Logiscool lucrează și la un program de responsabilitate socială prin care să sprijine cu burse cursanții care provin din familii ale căror venituri au fost afectate din cauza pandemiei de COVID-19.

Logiscool România, Școala Internațională de Programare pentru Copii și Adolescenți, oferă elevilor înscriși din toată țara cursuri online pentru a putea continua procesul de învățare, în contextul închiderii școlilor, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus. Cursurile Logiscool au fost suspendate în data de 11 martie,  odată cu închiderea școlilor publice. 

Noile cursuri online: Sesiuni live și tutoriale video înregistrate

Pentru a menține interacțiunea dintre elevi și instructori, începând din această săptămână, elevii înscriși la Logiscool vor participa la sesiuni live de învățare, care reiau procesul de predare într-un format online, interactiv, care să recreeză atmosfera sălilor de curs.  

“Ne așteptam ca peste 10.000 de elevi să urmeze cursurile noastre online în această perioadă.”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Cursurile Logiscool sunt disponibile și sub formă de lecții video înregistrate, accesibile din platforma de studiu Scoolcode. Înregistrările cu instructorul le permit elevilor să urmăreascălecția în propriul ritm, să pună pauză în orice moment ca să revadă indicațiile și explicațiile instructorului.

„Am lucrat intens alături de echipa educativă internațională și cea din România pentru a găsi soluții la nevoile și limitările tuturor elevilor noștri. Doar în România, în ultimele zile, peste 30 de instructori s-au mobilizat și și-au dedicat mai bine de 200 de ore pentru a filma și edita primele lecții, care sunt disponibile deja elevilor. În completarea sesiunilor live, platforma noastră educativă va fi actualizată săptămânal cu noi lecții, conform programei, până la reluarea activității în sălile de curs”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Elevii care nu au acces la un laptop acasă îl pot împrumuta de la Logiscool.

Totodată, Logiscool România va oferi posibilitatea celor care nu dispun de echipamentele electronice necesare pentru a urma lecțiile online să împrumute laptopurile școlii (în limita disponibilității), astfel încât copiii să poată continua cursurile.

Părinții vor avea parte de suportul necesar pentru a configura laptopurile pentru accesarea platformei de învățare Logiscool. 

Noi burse de studiu pentru familiile care se confruntă cu probleme pe fondul pandemiei COVID-19

Logiscool mai anunță că lucrează și la dezvoltarea unor burse prin care să sprijine copiii  care provin din familii ce se confruntă cu probleme și ale căror venituri au fost afectate pe fondul pandemiei de COVID-19, să-și finalizeze cursurile.

„Ținem legătura cu sute de părinți în aceste zile și știm care sunt temerile cu care se confruntă. Luăm în calcul un sistem de amânare a plăților, cât și de dezvoltare de burse de studiu Logiscool, prin care copiii din familiile afectate financiar în această perioadă să poată să-și continue studiile. Este bine ca aceștia să-și continue studiile, să rămână conectați cu colegii și comunitatea lor, iar noi ne străduim să ajutăm cu tot ce putem.”, a declarat Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Despre Logiscool România

Logiscool România oferă cursuri de programare și robotică pentru copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani.

Logiscool România a fost înființată în prima parte a anului 2018 și numără 35 de școli de programe la nivel național, dezvoltate în sistem de franciză, fiind prezentă în București și Ilfov cu 11 centre, în Cluj, Craiova și Timișoara cu câte două centre și cu câte un sediu în Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Constanța, Drobeta Turnu Severin, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu și Târgu Mureș.

Logiscool România face parte din o rețea internațională de centre educaționale, prezentă în peste 16 țări din Europa, America și Asia. Până acum, peste 50.000 de copii au participat la cursurile, taberele și evenimentele conexe oferite de Logiscool, descoperind programarea într-un mediu plăcut și inspirațional.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter