Secțiune susținută de

De ce vara este un moment bun să îți cauți job

Portal HR \ Actual \ De ce vara este un moment bun să îți cauți job

În perioada 13 iunie – 14 august 2016 are loc cea de-a 10 ediție a Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi, un proiect adresat studenţilor şi masteranzilor care îşi finalizează studiile universitare în această vară. Peste 600 de poziţii deschise la nivel naţional, 35 de companii care au planuri de recrutare pentru tinerii absolvenți și 70 de programe plătite de Internship, Trainee și Stagii de Practică definesc ediția din acest an.

De ce vara este un moment bun să îți cauți job?

Din perspectiva companiilor, tendința ultimilor ani este de a recruta candidați entry-level în lunile iulie – august – septembrie. În urma unui studiu realizat de Catalyst Solutions în perioada februarie – martie 2016, a reieşit că 26% dintre angajatori au deschise programe şi joburi dedicate juniorilor (studenţilor, masteranzilor, proaspăt absolvenţilor), în perioada octombrie – decembrie, programe și joburi pentru care procesul de recrutare se desfășoară pe parcursul verii. Companiile care participă la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți au deschise peste 70 de programe plătite de Internship, Trainee și Stagii de Practică, perfecte pentru un start de succes în carieră.

 Joburi la nivel naţional! Cei care participă la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți pot aplica la peste 600 de joburi entry-level, în departamente diverse de activitate, pozițiile fiind deschise exclusiv pentru candidați cu studii superioare. Oportunitățile de carieră sunt deschise la nivel național, în orașe precum: București, Iași, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Roman, Zalău, Mioveni, Sfântu Gheorghe, Alba Iulia, Sibiu, Constanța, Roman, Botoșani, Deva și multe altele.

criterii_care_conteaza_selectie_juniori_v2În cadrul ediției cu numărul 10 a Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți, 35 de angajatori au planuri de recrutare pentru această vară, având deschise joburi pentru candidați cu 0-3 ani experiență, în domenii diverse de activitate, precum:

Servicii&BPO: Accenture, Computer Generated Solutions România, DB Schenker Global Services Europe

Auto: Grup Renault România

Bancar-Servicii Financiare: Libra Internet Bank, TMF România, OTP Advisors, Otto Broker, PIRAEUS BANK, ProCredit Bank

Consultanta: KPMG România, Deloitte România

Inginerie: EGGER, Tenaris, VALEO LIGHTING INJECTION

IT&C: Unicredit Business Integrated Solutions, UPC România, Vodafone Shared Services România, Xerox, EEU Software, NOBEL, SUVODA SOTWARE, Ubisoft România

FMCG: McDonald’s România, Nestle România, Intersnack România, L’Oréal România,

Tehnic: Schneider Electric, Continental, Romstal Group

Farmaceutice: Zentiva

Turism: Amoma,

Publicitate&Media: Ziarul Bursa

Cerințele angajatorilor?

Portalul de carieră Hipo.ro a realizat în perioada decembrie 2015 – ianuarie 2016 un raport cu privire la Piața Forței de Muncă în 2016. În urma interpretării rezultatelor a reieșit că numărul ofertelor de angajare pentru juniori a crescut cu 3 procente față de anul trecut, ceea ce înseamnă că în 2016 companiile vor dezvolta mai multe programe pentru tineri, cu scopul de a-i forma și reține pe termen mediu și lung în companie. La capitolul cerințe, 19.6% dintre angajatorii consideră programele de internship și stagiile de practică cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor, alături de experiența de lucru anterioară (19.3), specializarea de la facultate sau masterul urmat (12.6%), cunoașterea a două limbi străine (12.5%), implicarea în activități extracurriculare (12.1%), implicarea în ONG-uri studentesti (7.6%), studiile în străinătate (4.7%), deținerea de certificări/atestate (4.3%), rezultate academice bune (4.2%). În plus, din Raportul Hipo privind Piața Forței de Muncă în 2016, a reieșit că angajatorii investesc din ce în ce mai mult în programele de training și dezvoltare profesională: 97% dintre angajatori măresc sau păstrează constant bugetele de training, investind în dezvoltarea profesională a angajaților pe termen lung.

Participarea la eveniment este accesibilă tuturor celor care deţin un laptop/tabletă şi conexiune la internet. Prin faptul că se desfăşoară online, Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi elimină barierele geografice fiind accesibil tuturor, indiferent de oraşul în care locuiesc, în România sau în străinătate. Cei care sunt interesaţi să participe la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi trebuie să îşi creeze un cont şi un CV pe portalul de carieră Hipo.ro. După logare, pot accesa platforma evenimentului şi pot aplica la oportunităţile de carieră oferite de angajatori din toată ţara.

În plus, participarea la Târgul Virtual Hipo.ro pentru Absolvenți le aduce candidațiilor care se înscriu și își fac un CV completat în proporție de minimum 50% pe Hipo.ro șansa de a câștiga, prin tragere la sorți, o Tabletă Lenovo Yoga Tab 3! Crearea unui cont nou durează mai puțin de 2 minute și se poate face atât prin completarea formularului pe Hipo, cât și prin importarea datelor din Facebook sau LinkedIn.

Oportunitățile de carieră oferite în cadrul Târgului Virtual Hipo.ro pentru Absolvenţi vor fi actualizate constant până pe 14 august 2016, la secţiunea dedicată proiectului.

 

Data articol: iunie 22, 2016

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam