Hot Now

De profesie, OM

18 05 2015, Portal HR , Comenteaza, 3.549 afisari

Cartea “De profesie, OM” este ediția în limba română a cărții lui Jim Bagnola, “Becoming a Professional Human Being”, și vizează dezvoltarea personală pe axa minte-corp-muncă.

Promisiunea autorului este aceea că această carte va inspira și va provoca cititorii în așa fel încât să își dea seama că există o posibilitate reală de a-și transforma viața proprie dar și pe cea a oamenilor din jur.

Cartea începe cu povestea unui OM Profesionist, așa cum îi place lui Jim să spună, pe nume Leroy Grant. Acesta lustruiește pantofi în holul unui hotel din Dallas. Leroy practică meseria de 60 de ani, timp în care a reușit să își întemeieze și să întrețină o familie la care ține enorm. Își iubește meseria și spune că îl face fericit faptul că lucrează pe cont propriu și că înfrumusețează lumea “de jos” câte puțin în fiecare zi.

Fiecare vine cu un scop. Fiecare vine cu o misiune. Este în ADN-ul nostru. Când îți dai seama care este și apoi o împlinești, te simți bine cu propria persoană. Te face sănătos. Muncești înspre destinația ta cu implicare, vervă și pozitivism.

Jim Bagnola – “De profesie OM”

Poveștile din carte alternează cu soluțiile care duc la schimbare, moduri de gândire în afaceri, stresul la locul de muncă și cum să găsești ceea ce îți place cu adevărat. O mare importanță se pune pe sănătate și pe legătura dintre minte și corp, lucru care stă la baza reușitelor personale și profesionale.

Definiția Omului Profesionist se bazează pe principii și moduri de comportament foarte atent descrise în carte. Jim însuși spune că, în unele cazuri, a fost inspirat de persoane pe care le-a cunoscut de-a lungul timpului. În cartea “De profesie OM”, modul în care fiecare se comportă cu sine însuși și cu cei din jurul său, gândirea pozitivă, capacitatea de a vedea binele și de a face bine sunt toate lucruri care fac diferența în viața de zi cu zi.

În concluzie, cartea te învață cum să fii stăpânul propriei vieți, cum să produci cu adevărat schimbarea în viața ta, cum să fii “De profesie OM”.

As with every other role that Jim has played in reaching, touching, moving and transforming people to their highest potential, he has managed to do impeccably with this book what he does în person.

Lina A. Savkar, Deputy Executive Director, DHS Leader Development, Department of Homeland Security

This is a must-read book and should be in every’s self-improvement toolbox!

Jeffrey W. Helfenstein, Director of Information Protection, Headquarters Air Education and Training Command, United States Air Force

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă. Numărul este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, evoluție reflectată și în nivelul aplicărilor înregistrate în luna ianuarie, când a fost depășit pragul de 1 milion. Prima lună din […]

Detalii

Cătălina Dodu se alătură EY România ca Partener în cadrul departamentului de Consultanţă,începând cu luna februarie 2023. Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale: „În calitate de Cybersecurity Leader pentru EY South Cluster şi Tehnology Consulting Leader pentru […]

Detalii

82% dintre angajați ar renunța la locul de muncă din cauza unui manager nepotrivit FUTURE Manager – programul ce ajută tinerii și profesorii să își dezvolte competențele de lideri. FUTURE Manager este programul gratuit care se lansează în România pentru studenții și profesorii universitari care doresc să își dezvolte competențele de management și să fie […]

Detalii

Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română vine la cea de-a 12-aediție a evenimentului anual HR 2.0 – Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză,organizat de Wall-Street.ro. Publicația Wall-Street.ro te invită pe 23 februarie 2023 la „HR 2.0 – Ce îi motivează peangajați în vremuri de criză”, unde va fi invitat ca […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter