Despre cum resursa umană nu va fi niciodată înlocuită total de o aplicație, la HR Summit Iași
În prezent, este esențială schimbarea mentalității despre persoanele angajate care sunt considerate doar resurse. Aceștia își doresc să lucreze din plăcere, să le fie recunoscută munca, să se pună în valoare și să se diferențieze de ceilalți în funcție de competențele pe care le dețin. În acest sens, este necesară planificarea de strategii integrate pentru menținerea angajaților, iar HR-ul trebuie să fie conectat la tot ceea ce se întâmplă în companie și să propună planuri către acționari.
Tehnologia și programele software schimbă modalitatea de funcționare a HR-ului
Modalitatea prin care soluțiile IT îmbunătățesc procesele complexe, consumatoare de timp va fi discutată în cadrul Conferinței de Resurse Umane HR Summit Iași de către Mihai Găvan, Director Vânzări Romanian Software. Acesta va pune accent pe faptul că departamentul de HR este necesar să se focalizeze pe implementarea de noi proiecte, pe identificarea de talente în companie, motiv pentru care este necesară optimizarea proceselor statice. Resursa umană nu va fi niciodată înlocuită total de o aplicație, însă etapele unor procese pot fi semnificativ îmbunătățite, automatizate. Așadar, pentru ca un proces să fie de succes, este necesară interacțiunea între capitalul uman și aplicația software. Omul de resurse umane are astfel oportunitatea de reinventare și de îmbunătățire a performanței.
Printre speakerii care au confirmat prezența la HR Summit Iași, eveniment ce stă sub semnătura Libero Events, se numără și Oana Botolan Datki, Managing Partner al companiei Consulteam South East Europe. Aceasta are o experiență de peste 19 ani în domeniu și afirmă că unul dintre cele mai provocatoare proiecte este studiul salarial, studiu care este realizat anual, la nivel global și care acoperă majoritatea industriilor. Oana a activat de-a lungul timpului în organizații internaționale, dobândind o experiență vastă în domeniul vânzărilor, al consultanței în domeniul resurselor umane și al trainingului. Oana are o colaborare de peste 9 ani cu grupul Consulteam, conducând operațiunile regionale și dezvoltând permanent business-ul.
A condus procese ample de schimbare organizațională, programe de dezvoltare a culturii organizaționale, de motivare a angajaților și de formare și retenție a talentelor. Anca Georgescu-Aladgem, profesionist cu experiență internațională în managementul resurselor umane, a activat în multinaționale precum: Coca-Cola HBC în România, Polonia și Grecia și în grupul Telekom. În Telekom, unde a ocupat funcția de Chief HR Officer, a gestionat activitatea de HR pentru 6 entități legale (fix, mobil, retail), inclusiv procesele de integrare operațională și armonizare culturală, iar în prezent ocupă funcția de Member of the Board Telekom. De curând, Anca Georgescu-Aladgem a înființat ChangeWorks – Centru de Dezvoltare Personală și Organizațională, specializându-se în facilitarea alinierii obiectivelor strategice ale organizației, managementul schimbarii, evaluarea și dezvoltarea leaderilor.
Cu o experiență de peste 10 ani ca trainer și consultant în resurse umane, Mădălina a gestionat numeroase proiecte de talent management, selecție și dezvoltare pentru variate organizații românești și multinaționale. Mădălina Balan este specializată în psihologie organizațională, fiind psiholog, consultant senior și managing partner la HART Consulting. Certificată în metodologia Hogan Assessments, este trainer pe România și Republica Moldova.
Înscrierile continuă pe site-ul oficial al evenimentului: www.iasi.hrsummit.ro. HR Summit se află la cea de-a 11a ediție, iar în 12-13 Octombrie, tematica principală este superHeRoes are Here, unde accentul cade pe responsabilitățile pe care le are omul de HR, pe noile curente care se schimbă de la an la an, dar și pe modelele de urmat ale companiilor cu impact la nivel național și internațional.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam