Secțiune susținută de

Despre reinventare… altfel

Portal HR \ Opinia consultantului \ Despre reinventare… altfel

Probabil ați auzit de sincronicitate. Este acea situație în care două lucruri care aparent nu au nicio legătură se întâmplă simultan sau special pentru a se sprijini reciproc. Apare un fenomen sinergic care face ca lucrurile să se întâmple de la sine. Aparent.

Și aici apare șmecheria. Nu se întâmplă nimic de la sine.

Întâlnesc în ultima vreme mai multe persoane care se reinventează. Cel puțin acesta este termenul pe care-l folosesc ei. Sunt fie clienți, fie cunoștințe sau prieteni. Caută ceva în interiorul lor care să se manifeste în exteriorul lor într-un mod care să simtă că îi reprezintă mai bine, mai autentic. Numai că atunci când ai treizeci și ceva, patruzeci de ani, după, practic, o viață de măști și ne-autenticitate, este extrem de dificil să găsești pe acest parcurs al reinventării lucrurile care chiar te reprezintă și sunt aproape de Sinele tău real. Desigur, ca și ghid al călătoriei spre schimbare (coach, cu alte cuvinte), ofer suport acolo unde se poate, pentru că vorbim de un proces de redefinire a identității care are nevoie să treacă prin anumite faze. Însă, cum știi că ceea ce descoperi pe parcurs este ceea ce îți trebuie, sau ce te reprezintă? Cât de mult să tot aplici principiul TOTE (Try-Operate-Test-Exit)? Pentru că de multe ori apare o idee sau un aspect pe care îl simți ca fiind parte din tine și ulterior dispare, când poți spune că experimentarea s-a terminat și poți trece la fapte? Ei bine, în acest moment, când pășești pe un teren complet necunoscut, poți fii atent la sincronicități. Pentru că atunci când lucrurile se află pe calea corectă, mediul îți trimite astfel de semnale. Cu condiția ca munca din spate să fie susținută și profundă (cea a reinventării de care vorbesc).

Și, că tot vorbim de sincronicități, vă invit la o provocare. Dacă ar fi să ne gândim la sincronicitate versus a te lupta cu morile de vânt, ce preferați? Să fiți atenți la semnalele mediului și să munciți cu voi înșivă pentru a fi pregătiți pentru ele, sau… să priviți totul ca pe o luptă permanentă ce trebuie câștigată, o muncă asiduă indiferent de context?

Data articol: aprilie 2, 2013

Mă numesc Anca Petrescu și sunt în continuă reinventare. Mi-am reinventat cariera profesională de câteva ori până am petrecut frumos 10 ani în resurse umane. Firul roșu al traiectului meu profesional atât de variat este lucrul cu oamenii și în serviciul oamenilor, iar esența se află în relațiile din care învăț permanent: relațiile cu mediul, cu cei din jurul meu, cu mine.

Acum sunt Personal Coach/ Ghid al călătoriei spre schimbare. Cred că oamenii au tot ce au nevoie la nivel potențial pentru a ajunge la destinația călătoriei lor prin viață, iar companiile au nevoie să folosească potențialul oamenilor lor pentru a-și împlini misiunea și a trăi viziunea.

Site: www.ancapetrescu.ro

Vezi profilul Linkedin

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam