Două zile au fost dedicate HR-ilor la cea de-a 9a ediţie HR Summit
Peste 220 de specialişti de Resurse Umane&Management din Transilvania au adus în discuţie la HR Summit Cluj-Napoca, pe 17-18 martie, teme de real interes pentru industria de HR. S-a discutat despre generaţia Y, engagement şi modalităţile de realizare a acestuia în cele mai mari companii din Romania, metode inovatoare de recrutare, managementul performanţei, strategic workforce planning şi sisteme de beneficii ale angajaţilor.
Prima zi de HR Summit – workshop-uri intensive de HR
Prima zi a conferinţei a fost dedicată workshop-urilor, în cadrul cărora s-au oferit solutii concrete şi idei practice referitoare la nevoile oamenilor de HR. În cadrul workshopului “Millenials @Work: Psihologia generaţiei digitale”, Mădălina Bălan, Managing Partner Hart Consulting a vorbit despre provocările pe care le întâmpină specialiştii în raport cu generaţia digitală, dar și despre profilul acestui tip de angajat și motivațiile sale. Nu vedem atât diferențe între generații, cât ”diferențe care țin de vârstă”, afirmă Mădălina.
Cristina Bidiga (Asociat Manager, NNDKP) a abordat în cadrul workshop-ului dedicat HR-ilor din Cluj-Napoca tema “Formalităţile la încetarea contractului de munca – de la impedimente la atuuri” în cadrul căreia a discutat despre încheierea și încetarea contractului de muncă, despre formalitățile la concediere, concedierea pentru motive care țin de salariat, dar și despre concedierea disciplinară și necorespunderea profesională.
”Orice manager știe ce vrea de la oameni în materie de disciplina muncii, cam la fel știe ce vrea și în materie de disciplinare.”
În cadrul workshop-ului susţinut de Alin Comşa, Andrei Dunuţă (Traineri Selftrust Academy) & Nicoleta Capătă, HR Director Flanco, “Mind the gap between generation X and Y”, aceştia au subliniat importanta adaptării între generaţiile X și Y şi susţin că generaţia Y vrea să fie remarcată, motiv pentru care trebuie să ne adaptăm nevoilor şi modului lor de a acţiona în anumite situaţii şi, mai mult decăt atât, trebuie să ne folosim de atuurile pe care le au. “Să ne trimitem angajații la training-uri nu pentru că trebuie, ci sub sintagma “te duci dacă consideri că ai nevoie.”
În prima zi, au fost susţinute workshop-uri şi de către specialişti în HR precum Carmen Nicula (HR4Business), Viorel Panaite (Human Invest) şi Antonia Onacă (Engager).
Ce a însemnat cea de-a doua zi HR Summit Cluj-Napoca: dezbateri şi prezentări
Pentru că relaţia dintre departamentul de HR şi cel de Marketing este foarte importantă în procesul de atragere a talentelor în companie, Mihai Găvan afirmă „Trebuie să ne orientăm spre exterior, să avem o politică foarte bună de recrutare. Dacă vreti talente în companie, trebuie să îi provocaţi„.
Sub deviza “Implică oameni. Dezvoltă comunităţi” în cadrul sesiunii de debate, Mădălina Bălan a afirmat că “Angajamentul este o funcţie directă cu calitatea leadership-ului”, iar în completare, Cristina Bica (ISDC) consideră că liderul este necesar să se comporte consistent, să aibă o viziune strategică asupra organizaţiei, dar şi căldura şi apropiere faţă de angajaţi. “Angajamentul e despre conexiuni. Comunitatea are nevoie să fie în acelşi timp dinamică, dar şi stabilă.” Carmen Nicula (HR4Business) consideră că „avem nevoie de oameni dedicaţi, implicaţi, de oameni care să meargă peste efortul normal cerut de organizaţie, să dea varianta lor cea mai bună„.
Adela Jansen, HR Director BNR este de părere ca în HR se poate inova nelimitat. “Găseşte omul potrivit, nu neapărat pe cel mai bun. Trebuie să respectăm diversitatea, să identificăm profilul psihologic al clientului şi să ii răspundem pe canalul potrivit.”, ne îndeamnă Zoe Dobre (HR Director Bergenbier).
Referitor la importanţa pe care comunicarea o are în engagemnentul angajaţilor, Ileana Alexandru (HR Director Mega Image) spune: „Comunicaţi! Comunicaţi! Daţi-le răspunsuri înainte să vă întrebe. Oamenii informaţi sunt oamenii multumiţi”.
Newsletter-ul Portal HR
100% fără spam