Secțiune susținută de

Elevii unei școli din București au dăruit cadouri și îmbrățișări micilor pacienți de la HOSPICE

Portal HR \ Actual \ Elevii unei școli din București au dăruit cadouri și îmbrățișări micilor pacienți de la HOSPICE

În România, în aceste momente, o mamă plânge uitându-se la pruncul ei de doar câteva luni pentru că știe că nu-l va vedea crescând. Un tată încearcă să se îmbărbăteze în preajma celor dragi dar este devastat de gândul că îi lasă singuri și fără sprijin.

Peste 150.000 de persoane trăiesc drama unui diagnostic devastator, o boală gravă, precum cancerul, care le răpește fericirea. Însă, pentru o parte mică dintre ei, aceste momente grele nu sunt petrecute în singurătate. Alături de ei sunt asistenții medicali, terapeuții și medicii de la HOSPICE Casa Speranței.

30 de elevi de clasa a 6-a de la Școala cu Nr. 49 din București au făcut o surpriză copiilor cu boli incurabile îngrijiți la HOSPICE Casa Speranței din București. Fiecare copil a primit povestea unui copilaș de la HOSPICE și a fost îndemnat să facă un mic cadou pentru el. Joi a avut loc marea întâlnire și alături de cadouri au împărțit și îmbrățișări calde, de copil pentru copil.

A dorit să fie alături de mamele care au copii îngrijiți la HOSPICE și Corina Dănilă, prezentatoare TVR2 și bună prietenă a fundației.

Înconjurată de copii și mame, d-na Dănilă a avut un mesaj de încurajare pentru mămici și multe zâmbete pentru cei mici care au recunoscut-o din filme și de la emisiuni. Spunea d-na Dănilă: ’’(…) ca mamă, cel mai mult mă doare să văd suferința copiilor mici, de-o vârstă cu fiica mea. Consider că stă în puterea noastră să aducem lumină în viețile celor care se luptă cu o boală incurabilă. Împreună putem să susținem munca, atât de importantă, a medicilor și asistenților medicali de la HOSPICE.’’

Nevoia de îngrijire paliativă este foarte mare și avem nevoie de sprijinul comunităților și a companiilor pentru ca aceste servicii gratuite oferite de HOSPICE să poată continua.

În decembrie, HOSPICE Casa Speranței derulează o campanie de apel pentru susținerea acestor servicii gratuite. Campania ’’Dorință de Crăciun’’ se adresează companiilor care au posibilitatea legală să sponsorizeze organizațiile non-profit. Legea sponsorizării și Codul Fiscal permit societăților comerciale să investească în dezvoltarea societății românești, fără niciun cost pentru ele. Acestea pot direcționa până la 20% din impozitul pe profit către organizații neguvernamentale – în limita a 0,3% din cifra de afaceri – sumă ce se scade din impozitul pe profit de plată.

Vă invităm să citiți mai mult despre campanie și despre această modalitate facilă de a ajuta, la adresa 20.hospice.ro
HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip. (www.hospice.ro)
Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.
HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie. 

Data articol: decembrie 22, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam