Hot Now

Exercițiu de identificare a valorilor personale

27 04 2018, Cristina Otel , Comenteaza, 4.431 afisari

Family, career and everything in between. Asta vei observa că scrie sub numele meu dacă te vei uita la logo. Esența acestui gând l-am explicat deja aici, nu mai reiau. Ordinea cuvintelor însă nu este deloc una întâmplătoare, iar acel family rămâne în continuare în topul valorilor mele importante.

Se spune că o variantă de a-ți descoperi o valoare este să fii atent la lucrurile/situațiile care te enervează, care te stârnesc. E foarte posibil ca dincolo de supărarea ta să fie o valoare pe care cineva nu ți-o respectă. Nu știu dacă tu ai pățit asta, dar eu pot confirma că metoda funcționează. Propun totuși ca azi să încerci o variantă ceva mai pașnică de a descoperi sau de a confirma care sunt valorile cu adevărat importante pentru tine.

Cum aflu care sunt valorile mele?

Când am vorbit cu Alis despre ce sunt valorile și cum ne influențează viața am primit undă verde de la ea să îți descriu exercițiul pe care noi l-am făcut în cadrul școlii de coaching. Pentru mine a fost revelator și știu că îți poate fi de folos.

Așadar, dacă ai un pix și o hârtie, răspunde la întrebările de mai jos. Eu ți-am lăsat și câte un fragment din notițele mele, în caz că ai nevoie de exemplu.

1. Care sunt elementele de care ai nevoie pentru a fi complet motivat(ă) și fericit(ă) – în carieră sau în viața personală? 

Eu am lucrat pe zona profesională mai întâi pentru că aici e focusul meu în această perioadă. Mi-am notat, printre altele următoarele valori: recunoaștere, respect, libertate, corectitudine, învățare continuă, încredere.

Dacă ai terminat de scris toate elementele care îți vin în minte, completează lista de elemente de mai sus cu răspunsuri la întrebarea:

2. Într-un context profesional sau personal, când ai fost foarte motivat(ă) să fac ceva? Care a fost factorul care a declanșat motivația (trigger-ul)?

Pe lista mea mea îmi notasem, de exemplu, promovarea – valoarea din spate fiind recunoașterea și nominalizarea blogului în topul celor mai influente bloguri de parenting – factorii fiind vizibilitate, recunoaștere, validare. În funcție de ce exemple de situații îți alegi e posibil să apară și alte valori decât cele de la prima întrebare.

3. Ce te-ar determina să pleci din contextul respectiv deși ai parte de toate elementele de la punctele 1 și 2? Care ar fi deal-breaker-ul sau elementul pozitiv pe care nu l-ai identificat anterior? 

Citește tot articolul aici: EXERCIȚIU DE IDENTIFICARE A VALORILOR PERSONALE

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter