Secțiune susținută de

Exercițiu de identificare a valorilor personale

Portal HR \ Opinia consultantului \ Exercițiu de identificare a valorilor personale

Family, career and everything in between. Asta vei observa că scrie sub numele meu dacă te vei uita la logo. Esența acestui gând l-am explicat deja aici, nu mai reiau. Ordinea cuvintelor însă nu este deloc una întâmplătoare, iar acel family rămâne în continuare în topul valorilor mele importante.

Se spune că o variantă de a-ți descoperi o valoare este să fii atent la lucrurile/situațiile care te enervează, care te stârnesc. E foarte posibil ca dincolo de supărarea ta să fie o valoare pe care cineva nu ți-o respectă. Nu știu dacă tu ai pățit asta, dar eu pot confirma că metoda funcționează. Propun totuși ca azi să încerci o variantă ceva mai pașnică de a descoperi sau de a confirma care sunt valorile cu adevărat importante pentru tine.

Cum aflu care sunt valorile mele?

Când am vorbit cu Alis despre ce sunt valorile și cum ne influențează viața am primit undă verde de la ea să îți descriu exercițiul pe care noi l-am făcut în cadrul școlii de coaching. Pentru mine a fost revelator și știu că îți poate fi de folos.

Așadar, dacă ai un pix și o hârtie, răspunde la întrebările de mai jos. Eu ți-am lăsat și câte un fragment din notițele mele, în caz că ai nevoie de exemplu.

1. Care sunt elementele de care ai nevoie pentru a fi complet motivat(ă) și fericit(ă) – în carieră sau în viața personală? 

Eu am lucrat pe zona profesională mai întâi pentru că aici e focusul meu în această perioadă. Mi-am notat, printre altele următoarele valori: recunoaștere, respect, libertate, corectitudine, învățare continuă, încredere.

Dacă ai terminat de scris toate elementele care îți vin în minte, completează lista de elemente de mai sus cu răspunsuri la întrebarea:

2. Într-un context profesional sau personal, când ai fost foarte motivat(ă) să fac ceva? Care a fost factorul care a declanșat motivația (trigger-ul)?

Pe lista mea mea îmi notasem, de exemplu, promovarea – valoarea din spate fiind recunoașterea și nominalizarea blogului în topul celor mai influente bloguri de parenting – factorii fiind vizibilitate, recunoaștere, validare. În funcție de ce exemple de situații îți alegi e posibil să apară și alte valori decât cele de la prima întrebare.

3. Ce te-ar determina să pleci din contextul respectiv deși ai parte de toate elementele de la punctele 1 și 2? Care ar fi deal-breaker-ul sau elementul pozitiv pe care nu l-ai identificat anterior? 

Citește tot articolul aici: EXERCIȚIU DE IDENTIFICARE A VALORILOR PERSONALE

Data articol: aprilie 27, 2018

Sunt mama a doi copii - un băiețel și o fetiță - care mă ajută să redescopăr micile plăceri ale vieții în fiecare zi. Am ales să lucrez în training pentru că îmi place să îi ajut pe cei care își doresc să se dezvolte și să își îmbunătățească abilitățile și cred cu tărie că atunci când știi clar de ce vrei să faci un lucru găsești motivația necesară să îl obții.

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam