Secțiune susținută de

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: 12 – 21 iunie 2020, online

Portal HR \ Evenimente \ Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: 12 – 21 iunie 2020, online

E un an cu totul și cu totul diferit pentru noi toți și nimic n-a rămas neatins de actualul context. Mai mult decât orice, însă, situația asta ne-a răpit – vremelnic – bucuria de a fi împreună și de a vibra, unii lângă alții, de la aceleași emoții, aceeași energie.

Și, da, printre multe alte lucruri, ne-a răpit și bucuria de a face asta la FITS, așa cum îl știm, pe străzile Sibiului și în generoasele sale spații care ne-au găzduit emoțiile în anii trecuți.

Până când Festivalul va putea reveni în forma obișnuită, FITS continuă și în acest an să ne provoace mirări și întrebări, să ne seducă în pași de dans ori cuvinte alese, trăiri speciale direct de pe marile scene ale lumii!
#FITS2020 e ONLINE!

„Puterea de a crede / Empowered” e tema acestei ediții, anunțată încă de anul trecut, o putere de care avem mereu nevoie iar în acest an cu atât mai mult. În noi, în puterea noastră, în comunitate, în artele spectacolului, în BINE.

Nu ne vom ține de mâini în Piața Mare, nu ne vom mira, umăr lângă umăr, de artificii, nu vom dansa în ploaie la Club, DAR vom putea urmări peste o sută de evenimente din 30 de țări, de pe cinci continente. Peste 14.400 de minute de teatru, dans, muzică, circ contemporan, conferințe, dezbateri, spectacole lectură și spectacole pentru copii vor fi difuzate gratuit, din 12 până pe 21 iunie, pe site-ul FITS, www.sibfest.ro, dar și pe pagina de Facebook și canalul de YouTube.


Ediția din acest an va avea nu mai puțin de 13 secțiuni distincte: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzică, operă, film, conferințe speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, dar și o nouă secțiune, „FITS for KIDS”, cu un program care începe zilnic la ora 9.30 și ține până la finele zilei, ora 24.

Așa cum spune Constantin Chiriac, Președintele FITS, ne vedem în acest an în cea mai mare sală de spectacole, spațiul virtual, și vom putea vedea spectacole pe care altfel nu le-am fi putut vedea aici, prea mari pentru spațiile și resursele pe care le avem astăzi la dispoziție:

Îi putem avea alături pe unii dintre marii creatori ai lumii cu spectacole absolut năucitoare, dintre care amintesc o foarte mică parte aici: Bob Wilson, Peter Sellars, Thomas Ostermeier, Akram Khan, Sasha Walz, Hideki Noda. Nu vor lipsi din programul ediției nici creațiile lui Silviu Purcărete, Sidi Larbi Cherkaoui, Pippo Delbono, Lev Dodin, pentru ca cele zece zile petrecute alături de noi, din sufrageria voastră, să vă aducă toată bucuria de care aveți nevoie.

Mai multe despre FITS aici:

site – https://www.sibfest.ro

secțiune dedicată – https://www.sibfest.ro/fits-online unde există și programul complet al ediției. Fiecare eveniment are propria sa descriere, așa că pentru detalii apăsați cu încredere pe titluri.

Facebook FITS
YouTube FITSData articol: iunie 18, 2020

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam