Hot Now

„Fiecare e sigur de adevărul lui”

06 06 2016, Portal HR , Comenteaza, 1.575 afisari

Joi, 2 iunie 2016, la Hotel Crown Plaza Bucureşti a avut loc cea de-a VI-a ediţie a conferinţei „Dialoguri Necesare”, o întâlnire-eveniment cu Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, pe tema „Unde se opreşte toleranţa şi începe intolerabilul?”, organizată de revista CARIERE. La eveniment au fost prezenţi peste 200 de top şi middle manageri, specialişti, intelectuali, liberi profesionişti şi antreprenori.

Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu au pus în discuție necesitatea toleranței, dar și limitele și formele nocive ale acesteia. Cei doi filosofi și scriitori au declarat că este nevoie de toleranță pentru că suntem imperfecți și pentru că „fiecare dintre noi știe un tip de adevăr” și „fiecare e sigur de adevărul lui”. „Trăim în dezacord pentru că nu suntem în posesia unui adevăr universal. Fiecare are adevărul lui, modul lui de a percepe lumea și din acest dezacord se poate ajunge la un conflict care poate fi evitat printr-o prealabilă toleranță”, a declarat Gabriel Liiceanu.

În cadrul secțiunii de întrebări și răspunsuri cei doi gânditori au fost întrebați despre relațiile de putere și intoleranță în mediul corporativ.

„Toleranța nu e un drept, ci o obligație a celui puternic”, a declarat Andrei Pleșu la conferința „Dialoguri Necesare”. Acesta a adăugat că un adevărat șef este cel căruia nu-i place această postură, pentru că altfel riscă să devină un conducător care abuzează de puterea lui.

Gabriel Liiceanu crede că, în principiu, în interiorul corporațiilor, problema puterii și a intoleranței nu ar trebui să se pună, în condițiile în care există legi ale muncii și reguli interne care îngrădesc puterea unui șef.

Printre temele abordate în cadrul discuției s-au mai aflat corectitudinea politică și discriminarea pozitivă, care subminează meritul și competiția, noua pedagogie care răstoarnă raportul dintre învățat și învățător, făcând din copil o victimă și din profesor un opresor, dar și despre ciocnirea dintre matricea culturală arabă și cea europeană.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteţi găsi pe site-ul www.dialoguri-necesare.ro

Mulţumim partenerilor care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment şi participanţilor care au fost alături de noi.

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter