Secțiune susținută de

Florin Trandafirescu este noul Managing Director Unilever South Central Europe

Portal HR \ Actual \ Florin Trandafirescu este noul Managing Director Unilever South Central Europe

Florin Trandafirescu este noul Managing Director Unilever South Central Europe, începând cu 1 iulie 2016. Înainte de această numire, Florin Trandafirescu a condus operaţiunile Unilever în Cehia şi Slovacia, timp de patru ani.

Florin Trandafirescu are o experienţă de peste 19 ani în Unilever, perioadă în care a deţinut mai multe funcţii de management, atât în cadrul Unilever South Central Europe, cât şi al altor entităţi ale companiei. După ce a condus fabrica Unilever de la Ploieşti şi a fost implicat într-un proiect de Supply Chain în Marea Britanie, Florin Trandafirescu a preluat funcţia de Director Supply Chain Unilever South Central Europe, iar ulterior a fost numit Vicepreşedinte Supply Chain pentru Rusia, Ucraina şi Belarus.

În 2008, Florin Trandafirescu a preluat funcţia de General Manager Inmarko Rusia, companie locală producătoare de îngheţată, imediat după achiziția acesteia de către Unilever. După finalizarea procesului de integrare, în 2012, a fost desemnat Managing Director Unilever Cehia şi Slovacia.

Mă bucur să fiu din nou acasă. Mă întorc cu emoţii şi entuziasm în Unilever South Central Europe pentru a face parte dintr-o echipă care, în ultimii ani, a stat cu regularitate pe podiumul Unilever în Europa. Mi s-a reconfirmat că românii pun multă pasiune în business şi ştiu că brandurile Unilever sunt realmente iubite, astfel încât mă simt deopotrivă mândru și privilegiat să fiu aici”, a declarat Florin Trandafirescu.

Florin Trandafirescu va conduce operaţiunile Unilever din 8 ţări: România, Bulgaria, Serbia, Moldova, Macedonia, Albania, Kosovo şi Muntenegru.

Absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, Florin Trandafirescu a lucrat, după absolvire, în cadrul Electromagnetica Bucureşti, după care a petrecut 5 ani în cadrul companiei Siemens / EMCOM în Germania și în România. În 1997 s-a alăturat companiei Unilever, ca manager al fabricii din Ploieşti.

În ultimii patru ani, Jarek Malinowski a deţinut funcţia de Managing Director Unilever South Central Europe. Cu o experiență profesională de aproape 25 de ani, Jarek Malinowski își va întrerupe cariera în Unilever pentru un an sabatic.

Despre Unilever

Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală şi a locuinţei, prezent în peste 190 de țări, ajungând la 2 miliarde de consumatori în fiecare zi. Compania are 169.000 de angajați și a generat vânzări în valoare de 53.3 miliarde € în 2015. Peste jumătate (58%) din resursele companiei sunt îndreptate către piețele emergente sau în curs de dezvolare. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi găsite în casele din întreaga lume, inclusiv Dove, Knorr, Domestos, Hellmann, Lipton, Ben & Jerry, Magnum și Axe.

Prin Planul Unilever pentru un stil de viaţă sustenabil, compania şi-a propus:

  • Să ajute mai multe de un milliard de oameni să acţioneze pentru a îşi îmbunătăţi sănătatea şi starea de bine până în 2020.
  • Să reducă la jumătate amprenta de mediu a produselor până în 2030.
  • Să îmbunătăţească viaţa a milioane de oameni până în 2020.

Unilever s-a situat pe primul loc, în 2015, în domeniul său de activitate, în Indexul Sustenabilităţii Dow Jones. În clasamentul FTSE4Good Index, a atins cel mai mare scor de mediu (5). Conduce în topul Global Corporate Sustainability Leaders, în anul 2016, pentru al şaselea an consecutiv, potrivit sondajului anual GlobeScan/SustainAbility. Unilever este cea mai sustenabilă companie de produse alimentare şi băuturi în clasamentul Oxfam Behind the Brands Scorecard, în 2016, pentru al doilea an consecutiv.

Pentru mai multe informaţii despre Unilever şi brandurile sale, vizitaţi www.unilever.com. Pentru mai multe informaţii despre angajamentele de sustenabilitate ale companiei: www.unilever.com/sustainable-living/ 

Data articol: iulie 4, 2016

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam