Hot Now

Forumul economic “Poveștile care schimbă jocul”: 19 iunie 2019, București

12 06 2019, Portal HR , Comenteaza, 723 afisari

Adela JANSEN, Director Resurse Umane BRD, Gabriela OLTEANU, HR Business Partner Sanofi, Gabriela ALEXANDRU, Director HR Europa Centrală Michelin, Olivia DAVID, Hub Manager ADECCO, și Guillaume LEURENT, Deputy CEO Industrial Montaj vor discuta despre tendințele și perspectivele din domeniul Resurselor Umane, despre motivarea și menținerea talentelor, într-o sesiune din cadrul Forumului Economic „Poveștile care schimbă jocul”, organizat pe 19 iunie, la București (JW Marriott Bucharest Grand Hotel), de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER).

Forumul își propune să confrunte stereotipurile despre economia românească, punându-le față în față cu experiențe reale ale oamenilor de afaceri din diverse domenii. Organizat în colaborare cu Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF), Evenimentul se va desfășura în cadrul Sezonului Cultural Franța-România, al cărui mesaj cheie este „Uitați de clișee!”.

”Succesul oricărei companii depinde de angajații săi. Oamenii sunt o adevărată resursă strategică pentru mediul de afaceri și pentru societate. Despre România există temerea că cei mai buni oameni pleacă din țară. Vrem să aflăm de la experții în resurse umane ce strategii au dezvoltat pentru a atrage și a menține oamenii talentați în companiile lor”, a declarat presei Adriana Record, director executiv CCIFER.

Atelierul Resurse Umane | Nu mai sunt talente în România?” are loc începând cu orele 11:15 și se adresează profesioniștilor, oamenilor de afaceri și jurnaliștilor interesați de acest domeniu. Agenda întregii zile poate fi consultată pe pagina Forumului. Jurnaliștii sunt invitați să se acrediteze prin completarea formularului de la acest link. Discuțiile vor fi în română și franceză, cu traducere simultană.

Forumul „Poveștile care schimbă jocul” reunește pentru o zi un număr impresionant de CEO, antreprenori  și profesioniști de succes din România și Franța, din domenii cheie ale economiei, precum: tehnologie & inovație, competitivitate, resurse umane, antreprenoriat, agricultura viitorului, energie, tendințe ale viitorului, responsabilitate socială.

Forumul oferă un cadru de discuție, de inspirație și de networking pentru oamenii de afaceri și pentru profesioniști din companii, antreprenori și jurnaliști cu interese în aceste domenii. Participanții sunt invitați la o adevărată căutare de “comori”, pentru a identifica resursele care se ascund sub stereotipurile despre cooperarea economică franco-română  și care pot să-i ajute să înțeleagă mai bine mediul economic din România, oportunitățile și provocările, pentru a-și dezvolta propriile companii și cariere profesionale. 

Forumul Economic Franco-Român face parte din Sezonul cultural România-Franța 2019, desfășurat în România în perioada 14 aprilie-14 iulie. Cu sloganul „Uitați clișeele!”, sezonul acoperă o gamă variată de domenii: teatru, dans, muzică clasică și contemporană, arte vizuale, cinema, educație, știință, patrimoniu, literatură, turism, economie. 

CCIFER și membrii săi se implică în Sezonul Cultural Franța – România prin finanțarea programului, cât și prin organizarea de activități care să pună în valoare resursele de modernizare și de dezvoltare de la nivelul mediului de afaceri franco-român.

CCIFER:  O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125,000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

CCEF: Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF) fac parte dintr-o rețea internațională de 4000 de membri –  reprezentanți de companii și experți, selectați pentru competențele și experiența lor internațională, pentru a contribui la dezvoltarea prezenței economice a Franței în lume și a consolida relațiile franco-locale. 

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter