Hot Now

Forumul economic “Poveștile care schimbă jocul”: 19 iunie 2019, București

12 06 2019, Portal HR , Comenteaza, 666 afisari

Adela JANSEN, Director Resurse Umane BRD, Gabriela OLTEANU, HR Business Partner Sanofi, Gabriela ALEXANDRU, Director HR Europa Centrală Michelin, Olivia DAVID, Hub Manager ADECCO, și Guillaume LEURENT, Deputy CEO Industrial Montaj vor discuta despre tendințele și perspectivele din domeniul Resurselor Umane, despre motivarea și menținerea talentelor, într-o sesiune din cadrul Forumului Economic „Poveștile care schimbă jocul”, organizat pe 19 iunie, la București (JW Marriott Bucharest Grand Hotel), de Camera Franceză de Comerț și Industrie din România (CCIFER).

Forumul își propune să confrunte stereotipurile despre economia românească, punându-le față în față cu experiențe reale ale oamenilor de afaceri din diverse domenii. Organizat în colaborare cu Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF), Evenimentul se va desfășura în cadrul Sezonului Cultural Franța-România, al cărui mesaj cheie este „Uitați de clișee!”.

”Succesul oricărei companii depinde de angajații săi. Oamenii sunt o adevărată resursă strategică pentru mediul de afaceri și pentru societate. Despre România există temerea că cei mai buni oameni pleacă din țară. Vrem să aflăm de la experții în resurse umane ce strategii au dezvoltat pentru a atrage și a menține oamenii talentați în companiile lor”, a declarat presei Adriana Record, director executiv CCIFER.

Atelierul Resurse Umane | Nu mai sunt talente în România?” are loc începând cu orele 11:15 și se adresează profesioniștilor, oamenilor de afaceri și jurnaliștilor interesați de acest domeniu. Agenda întregii zile poate fi consultată pe pagina Forumului. Jurnaliștii sunt invitați să se acrediteze prin completarea formularului de la acest link. Discuțiile vor fi în română și franceză, cu traducere simultană.

Forumul „Poveștile care schimbă jocul” reunește pentru o zi un număr impresionant de CEO, antreprenori  și profesioniști de succes din România și Franța, din domenii cheie ale economiei, precum: tehnologie & inovație, competitivitate, resurse umane, antreprenoriat, agricultura viitorului, energie, tendințe ale viitorului, responsabilitate socială.

Forumul oferă un cadru de discuție, de inspirație și de networking pentru oamenii de afaceri și pentru profesioniști din companii, antreprenori și jurnaliști cu interese în aceste domenii. Participanții sunt invitați la o adevărată căutare de “comori”, pentru a identifica resursele care se ascund sub stereotipurile despre cooperarea economică franco-română  și care pot să-i ajute să înțeleagă mai bine mediul economic din România, oportunitățile și provocările, pentru a-și dezvolta propriile companii și cariere profesionale. 

Forumul Economic Franco-Român face parte din Sezonul cultural România-Franța 2019, desfășurat în România în perioada 14 aprilie-14 iulie. Cu sloganul „Uitați clișeele!”, sezonul acoperă o gamă variată de domenii: teatru, dans, muzică clasică și contemporană, arte vizuale, cinema, educație, știință, patrimoniu, literatură, turism, economie. 

CCIFER și membrii săi se implică în Sezonul Cultural Franța – România prin finanțarea programului, cât și prin organizarea de activități care să pună în valoare resursele de modernizare și de dezvoltare de la nivelul mediului de afaceri franco-român.

CCIFER:  O comunitate de afaceri fondată pe savoir-faire-ul francez, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, a companiilor și a României. CCIFER reunește  peste 550 de companii franceze și române care reprezintă 18 Mld de euro și peste 125,000 de locuri de muncă. Companiile membre sunt lideri în mai multe sectoare de activitate care formează economia locală.  CCIFER exprimă o poziție comună a societăților membre și a investitorilor francezi în România în dialogul cu autoritățile publice.

CCEF: Consilierii de Comert Exterior ai Frantei (CCEF) fac parte dintr-o rețea internațională de 4000 de membri –  reprezentanți de companii și experți, selectați pentru competențele și experiența lor internațională, pentru a contribui la dezvoltarea prezenței economice a Franței în lume și a consolida relațiile franco-locale. 

Adauga comentariu

Cele mai noi

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii

Industria serviciilor de afaceri s-a adaptat rapid situației impuse de contextul Covid-19, prin implementarea telemuncii. Chiar termenul de outsourcing spune intrinsec acest lucru. Sunt activități care sunt făcute prin definiție la distanță. Telemunca a fost în ultimii ani unul dintre cele mai atractive beneficii din acestă industrie, acordate angajaților din România, înainte de pandemia Covid-19. […]

Detalii

Gala Premiilor de Excelenţă în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de HR din România, se va desfăşura în acest an în împrejurări excepţionale, pandemia de Covid-19 împiedicându-ne să ne întâlnim într-un cadru festiv, aşa cum ne-am obişnuit. Prin urmare, după două amânări, ne-am adaptat restricţiilor din această perioadă şi, pentru a nu […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter