Secțiune susținută de

Gândește riscant și în recrutare

Portal HR \ HR Pedia \ Gândește riscant și în recrutare

Aseară am participat la lansarea cărții Gândirea riscantă de Jonah Sachs, tradusă la noi de la Black Button Books. Pe autor îl știam deja din Războiul poveștilor (Black Button Books, 2016) și din filmulețele virale de pe YouTube, deci nu mai avea nevoie de alte recomandări. 🙂

Discuția s-a concentrat în mod firesc pe ideea de risc, pe modul în care situațiile stresante ne pot ajuta să ieșim din fundături și să permitem ideilor creative să se manifeste, inovației să apară.

Vorbind, printre altele, despre modul în care organizațiile pot face acest lucru, Jonah Sachs a menționat că recrutarea candidaților care sunt potriviți cu cultura organizațională nu este neapărat o idee bună. O soluție pentru blocajele de performanță din organizații ar fi angajarea profesioniștilor cu profile „culturale” cât mai diverse pentru a ne asigura că mediul de lucru va fi unul în care inovația, creativitatea, gândirea afară din „cutie” să fie nu doar valori enunțate pe un perete sau într-un manual, ci realități zilnice ale mediului de lucru.

Ideea nu este neapărat originală (vorbește despre ea și Adam Grant, autorul cărții Originalii, apărută la Publica), dar Jonah Sachs argumentează eficient în favoarea ei și, cel puțin din punctul de vedere al recrutorului, pe mine m-a convins. 🙂

Sunt curioasă cum ar primi o astfel de recomandare un lider (indiferent de nivelul la care se află în organizație) care, de cele mai multe ori, pornește de la ideea că nu există decât un singur profil ideal pentru postul vacant și că orice compromis de la cerințe (inclusiv de la cele legate de potrivirea cu echipa și cu organizația) este un risc pe care nu e dispus să și-l asume.

Dacă v-a trezit interesul, citiți cartea și urmăriți o prezentare TED despre Gândirea riscantă:

 

Data articol: octombrie 11, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam