Hot Now

HR [PLAY] Tech Marathon, ediţia a II-a, vine cu noi provocări pentru managerii HR

26 10 2016, Portal HR , Comenteaza, 1.413 afisari

Pe 10 noiembrie 2016, Revista HR Manager organizează cea de-a doua ediţie a evenimentului HR [PLAY] Tech Marathon, singurul eveniment PLAYFUL din România care implică spirit de echipă, competiţie, responsabilitate socială şi elemente de joc: înveţi, „alergi” şi dăruieşti!

HR [PLAY] Tech Marathon 2016 vine cu noi provocări pentru managerii de Resurse Umane! Ultimele tendinţe şi soluţii în recrutare, metode de engagement, learning, comp & ben, well-being şi instrumente software de HR devin personajele unui joc de învăţare dinamic şi antrenant, susţinut de tehnologiile care au devenit deja o a doua natură pentru noi toţi.

Cu un concept şi design realizat de către Equatorial, ediţia de anul acesta îşi propune să conecteze profesioniştii din Resurse Umane cu furnizorii de servicii HR într-un mod prietenos şi eficace şi să faciliteze înţelegerea şi asimilarea soluţiilor într-o manieră distractivă, concentrându-se pe beneficiile directe ale HR-ilor, pe modul în care aceştia îşi pot atinge obiectivele profesionale şi maximiza rezultatele.

Evenimentul se desfășoară sub forma unui maraton de învățare cu regulament, provocări și premii specifice unei curse de anduranță. Participanții la eveniment sunt AlergătoriAntrenori de cursă și Organizatori.

Sala de joc este împărţită în 4 zone de conţinut corespunzătoare celor mai importante preocupări ale Managerilor HR din zilele noastre:

  1. Improve your employees experience;
  2. Keep up with the new comers;
  3. Embrace the human side of business;
  4. Upgrade your workforce skills in the most friendly and engaging way.

În fiecare zonă de conţinut se desfăşoară câte 4 runde de joc, cu prezentări, paneluri şi provocări inedite pentru 100 de factori de decizie şi profesionişti din domeniul Resurselor Umane.

Ca şi la ediţia anterioară, evenimentul de anul acesta vine însoţit de o componentă de responsabilitate socială. Efortul colectiv al participanţilor, şi anume, punctele pe care aceştia le vor acumula în timpul jocului, va fi transformat în alimente care vor fi donate unei asociaţii umanitare.

Printre antrenorii cursei de anul acesta îi veţi întâlni pe: Casandra Picotti, Coordonator recrutare, evaluare și brand de angajator, Telekom România, Diana Adam, Specialist Proiect Dezvoltare Organizaţională, Telekom România, Mădălina Daniş, Implementation Manager, UCMS Group part of TMF Group, Mădălina Colea, Business Development Manager, Payout Payroll Outsourcing, membru Crowe Horwath International, Mihai Laurențiu Gânj, Managing Director, International House Bucharest.

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Săptămâna aceasta, discutăm despre cum va arăta viitorul organizațiilor și a departamentului de Resurse Umane, la o nouă ediție a evenimentului „HR UNCOVERED” În perioada 23 – 24 septembrie 2020, BusinessMark are plăcerea să vă invite la „HR UNCOVERED”, eveniment online în cadrul căruia se va discuta despre schimbările prin care organizațiile și departamantele de […]

Detalii

De puțină vreme, angajatorii pot beneficia de un ajutor unic de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, pentru a le cumpăra acestora echipamentele de care au nevoie pentru a lucra de la distanță. În acest context, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a lansat un ghid cu pașii ce trebuie urmați pentru depunerea […]

Detalii

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter