Hot Now

HR Twinning demarează oficial

17 10 2012, Portal HR , Comenteaza, 3.733 afisari

Asociația Young Initiative a anunțat începerea oficială a proiectului internațional HR Twinning, prin intermediul căruia 35 de reprezentanți din 6 țări ale Uniunii Europene și vecinătatea acesteia vor participa în perioada 3-11 noiembrie 2012 la București la un seminar dedicat schimbului de bune practici și dezvoltării competențelor și abilităților de resurse umane în organizațiile non-guvernamentale.

Proiectul se va desfășura în perioada Septembrie 2012 Iulie 2013, cuprinzând 4 etape principale. Prima etapă este dedicată activităților de pregătire și planificare, în cadrul căreia vor fi selectați participanții de către organizațiile partenere, iar ulterior se vor decide detaliile și conținutul celorlalte activități, împreună cu aceștia. A doua etapă a proiectului constă în desfășurarea seminarului propriu-zis în perioada 3-11 noiembrie 2012, urmând ca în lunile următoare să aibă loc cea mai cuprinzătoare etapă, cea a diseminării. La sfârșitul proiectului se va realiza o amplă evaluare și se vor stabili modalitățile de continuare.

Seminarul din luna noiembrie va pune accentul pe dezvoltarea competențelor și abilităților de resurse umane ale participanților, dar și pe creșterea capacității operaționale în domeniul resurselor umane a organizațiilor din care provin aceștia (partenerii proiectului). O parte foarte importantă a acestui proces va fi reprezentată de schimbul de bune practici, participanții învățând preponderent din experiențele celorlalți. În cadrul acestui seminar educația non-formală va fi folosită intensiv în toate activitățile, facilitatorii urmând să utilizeze metode și tehnici specifice. De asemenea, seminarul va promova cetățenia europeană, interculturalitatea și toleranţa, ca valori fundamentale ale întregului proiect.

După încheierea seminarului proiectul va avea o puternică componentă de diseminare, dorindu-se extinderea acestuia la nivel european. Astfel, se vor pune bazele unei rețele online dedicată schimbului de bune practici în resurse umane din ONG -uri, la care vor avea acces un număr larg de organizații non-guvernamentale din Europa. De asemenea, participanții vor realiza un ghid de bune practici ce va fi distribuit gratuit în format digital și tipărit.

Partenerii proiectului provin din următoarele țări: Grecia, Cipru, Turcia, Lituania, Bulgaria, România.

Proiectul este finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul programului Tineret în Acțiune – Sub-Acțiunea 4.3 (Formare și rețele).

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați această pagină.

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene. Această comunicare reflectムdoar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.

Despre Asociația Young Inițiative

Asociația Young Inițiative este o organizație non-profit care le oferă copiilor și tinerilor instrumentele educaționale necesare pentru a se dezvolta personal și profesional și pentru a putea contribui la construirea României de mâine. Lucrăm atât cu tineri din medii foarte diverse, cât și cu copii abuzați, abandonați și neglijați.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter