Hot Now

HR-ul si retelele sociale

21 06 2011, Portal HR , Comenteaza, 4.634 afisari

Asa cum ne-a obisnuit, HR Toolbox a derulat si la inceputul lui 2011 (mai exact in aprilie) un studiu pentru a stabili (printre altele) modul in care HR-ul foloseste tehnologii mobile si informatia transmisa prin intermediul retelelor sociale pentru a fi la curent cu aspecte critice, a se dezvolta si a lua decizii cu impact major la nivel de business.

Interpretarea raspunsurilor celor 376 profesionisti din HR din 109 tari care au participat a scos la iveala concluzii interesante:

1. Respondentii utilizeaza retelele sociale aproximativ 8 ore pe saptamana (semnificativ mai mult decat continutul editorial transmis pe alte cai sau livrat direct de catre furnizori).

2. Mai mult de 70% sunt interesati sa se implice in comunitati online din dorinta de a-i ajuta pe ceilalti profesionisti din domeniu sa isi rezolve problemele.

3. Peste 80% folosesc social media pentru a fi la curent cu tendintele din domeniu si pentru a afla ce este de interes pentru profesionisti.

4. Cartile electronice cu proprietati interactive sunt sursa preferata de informatii despre produse noi.

5. Specialistii HR isi petrec aproape 4 ore pe saptamana accesand retelele sociale (o crestere de peste 50% fata de 2010).

Citeste raportul detaliat Toolbox.com PJA Social Media Index Wave VII. Exista chiar si rapoarte separate pentru Europa, dar si pentru diferitele roluri din HR: director, manager, specialist, administrator, consultant etc.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter